PERSBERICHT
3 februari 2003

Sluitingsdatum veiling 16 februari
Verkoop auto's Prince de Lignac via eBay.nl

Twee auto's van de heer Abraham van Leeuwen, wellicht bij velen beter bekend als de Prince de Lignac, zullen via de on line handelsplaats eBay.nl verkocht worden. Het gaat om een Excalibur cabriolet uit 1984 en een Cadillac Fleetwood uit 1994. Geïnteresseerden moeten zich als koper inschrijven op de website www.ebay.nl om een bod te kunnen doen op beide of één van de twee auto's. De veiling start op 6 februari en zal tien dagen duren; de sluitingsdatum van de veiling valt daarmee samen met de laatste dag van de Autotron Oldtimerbeurs op 15 en 16 februari.

De auto's zijn in de zomer van 2002 vanuit Zuid-Frankrijk naar Autotron gebracht, samen met een Rolls Royce Silver Cloud. Deze blijft echter op Autotron om daar ten toon gesteld te worden.

Internetveiling
Het uitbrengen van een bod op de auto's is eenvoudig: men moet zich als koper inschrijven bij eBay.nl. De bieder die op zondag 16 februari het hoogste bod heeft uitgebracht op de auto, wordt de nieuwe eigenaar. Vanzelfsprekend worden de auto's op de website www.ebay.nl duidelijk beschreven: verschillende foto's en technische informatie maken deel uit van de verkoopinformatie. Geïnteresseerden die de auto's vooraf willen zien, zijn van harte welkom op 15 en 16 februari, de twee dagen van de Oldtimerbeurs. Buiten deze twee dagen kunnen de auto's niet bekeken worden.

Bijzondere auto's
Vanaf het moment dat bekend werd dat de auto's verkocht zouden worden, is er vele malen geïnformeerd naar het hoe en wat van de verkoop. De verwachting is dat er vooral veel geboden zal worden op de Excalibur. Dit Amerikaanse automerk was geliefd bij veel wereldburgers: op de lijst van (ex-)Excalibur-eigenaren staan namen als die van Frank Sinatra en Bill Cosby. Voor de heer Van Leeuwen was de Excalibur vooral een toerwagen voor ritten door de omgeving. Ook Cadillac is een merk met een roemrucht verleden: niet in de laatste plaats door de omvang van de auto's. De Cadillac Fleetwood van de heer Van Leeuwen was vooral bedoeld voor representatieve gelegenheden zoals galadiners en het filmfestival in Cannes.

Autotron Rosmalen
De Oldtimerbeurs op Autotron Rosmalen is op 15 en 16 februari geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang EUR 5,00 en voor volwassenen EUR 8,00. Naast de beurs is er ook de mogelijkheid om het automuseum AutoDome te bezoeken. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.