Partij van de Arbeid

Verslag ALV 28 nov. 2002

05-02-2003

Verslag algemene ledenvergadering van 28 november 2002

Aanwezig: 50 leden

Voorzitter: Steven Jongejan

Notulen: Evelien Polter
1. Opening
Steven Jongejan opent de vergadering en heet allen welkom in de nieuwe vergaderplaats: hotel Arena. Hij geeft Tjalling Halbertsma fractievoorzitter van de gemeenteraad het woord. Tjalling herdenkt Sybren Piersma die kort voor deze vergadering is overleden. Sybren was tot aan de gemeenteraadsverkiezingen fractievoorzitter van de gemeenteraad. Tjalling memoreert Sybren als een krachtige persoonlijkheid met een sonore stem. Hij stond voor cultuur voor iedereen en voor volksverheffing. Vervolgens neemt de bijeenkomst een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan hem. Vervolgens geeft Steven aan John Leerdam het woord. John legt een verklaring af waarom hij terugtreedt als voorzitter. John staat op de 17^de plaats voor de Tweede Kamerverkiezing. Deze functie en het voorzitterschap van de afdeling Amsterdam zijn moeilijk verenigbaar. Hij stelt voor om Steven Jongejan te benoemen als waarnemend voorzitter. De vergadering gaat hiermee akkoord. Steven bedankt John voor zijn inzet voor de PvdA en accepteert het voorzitterschap.
2. Presentatie van de Amsterdamse kandidaten voor de Tweede Kamer en Provinciale Staten door Laurens Slot
De Tweede Kamer kandidaten Jet Bussemaker, Gerdi Verbeet, Khadija Arib, John Leerdam en Frank heemskerk stellen zich voor en gegeven aan welke portefeuilles ze willen in de Kamer en welke resultaten ze daarmee voor ogen hebben.
De Provinciale Staten kandidaten Rita Weeda, Patricia Dijksteel, Peter Visser,
Songül Akkaya, Freddy Weima, Ton van der Meché en Marinus de Jong stellen zich voor en geven het belang van de Staten aan en waar zij voor staan.
3. Kunst en cultuur in Amsterdam: de visie van Hannah Belliot Hannah Belliot geeft in haar verhaal aan welke voorgangers zij volgt. Recentelijk Rick van der Ploeg die de publieksdeelname wilde versterken en in een verder verleden wethouder Boekman die zoveel mogelijk groepen uit de bevolking wilde bereiken. Belliot ziet de overheid ial houder en bewaarder van de elitaire kunsten. De zorg van Hannah is dat alle Amsterdammers zich druk maken over cultuur. Muziek, dans en theater zijn actieve vormen van cultuur die door velen beoefend worden. Zowel amateurs als professionals leveren kwaliteit. Bij de elitaire kunsten is angst voor nivellering. Hannahs ideaal is om hooggeplaatste kunst bereikbaar te maken voor grote groepen zodat ook Mohammed de Nachtwacht gaat verdedigen tegen afbraak. Verder vindt ze multi-culturaliteit achterhaald. We zijn immers allemaal Amsterdammers blank, zwart of anderzins.
4. Notulen 3 oktober 2002

Goedgekeurd.

Delroy Blokland