Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-02-2003 1e Persbericht van woensdag 5 februari 2003 Berichten uit de regio

Heeze: Aanhouding na snelheidsovertreding
Dinsdagavond om 19.45 uur is op de Geldropseweg een 34-jarige Eindhovense automobilist aangehouden. De man had kort ervoor met een snelheid van 109 km/u gereden waar 50 km/u is toegestaan. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Inbreker aangehouden.
Een 40-jarige Helmonder is dinsdagavond om 20.40 uur op heterdaad betrapt toen hij wilde inbreken in een bedrijf aan de Molenstraat. De eigenaar van het bedrijf was nog in het pand aanwezig en hoorde gestommel op het dak. De man belde direct de politie die korte tijd later met verschillende voertuigen ter plaats kwam. De verdachte kon kort hierna op het dak van een perceel aan de Tiendstraat worden aangehouden. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Controle verlichting
Gisterenavond is er op de Rielsedijk van 18.40 uur tot 20.00 uur, een verlichtingscontrole gehouden. Twaalf fietsers werden bekeurd voor ondeugdelijke verlichting. Een bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen certificaat had en een bromfietser omdat hij zonder helm reed.

Son: Automobilist licht gewond bij eenzijdig ongeval De 20-jarige Sonse bestuurder van een personenauto raakte dinsdagavond licht gewond bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de Planetenlaan in de richting van de Rooiseweg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam na een slip met de rechterzijde van de auto tegen een boom tot stilstand. Het slachtoffer is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis.

Heeze: Verlichtingscontrole
Bij een verlichtingscontrole op de Geldropseweg en de Emmerikstraat zijn gisterenavond 186 voertuigen gecontroleerd. Vier bestuurders kregen een bekeuring omdat de verlichting niet in orde was.

Budel: Onder invloed
Woensdagmorgen om 00.56 uur is op het Capucijnerplein een 58-jarige automobilist uit Budel aangehouden. Bij controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.00 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Eersel: Onder invloed
Op de Stokkelen is vanmorgen een 23-jarige automobilist uit Hapert aangehouden. De man bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,65 promille. Hij kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod van 2 uur.

Beek en Donk: Inbreker aangehouden
Een 30-jarige Helmonder is vanmorgen om 04.15 uur op de Kerkstraat aangehouden. De man had kort ervoor ingebroken in een woning aan de Brakenstraat. De bewoners werden wakker toen de man in de woning was. Hierop vluchtte hij maar kon korte tijd later aangehouden worden. Hij wordt ook verdacht eerder op de avond ingebroken te hebben in een woning aan de Koppelstraat. In de auto van de verdachte trof de politie inbrekerswerktuigen en een bivakmuts aan. De verdachte is overgebracht naar het bureau en ingesloten. Zijn auto is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Inbraak in een woning
Bij een inbraak in een woning aan de Tongelresestraat zijn vanmorgen omstreeks 06.00 uur, twee laptops, huissleutels, autosleutels + papieren en de voor de deur geparkeerde auto, merk Peugeot, type 307, kleur rood, voorzien van het kenteken 21-HS-TV, weggenomen. Op dit moment is nog onbekend hoe men de woning is binnengekomen.

Eindhoven: Inbraak in een woning
Vanmorgen omstreeks 09.00 uur ontdekte de bewoonster van een woning aan de A. van Nassaustraat dat er de afgelopen nacht was ingebroken. De daders gingen ervandoor met een portemonnaie met daarin 25 euro en enkele pasjes. Uit een handtas zijn autosleutels weggenomen. Vervolgens is men er met de voor de deur geparkeerde personenauto, merk Ford, type Ka, kleur paars, voorzien van het kenteken RR-XR-05, vandoor gegaan.