HOUT EN BOUWBOND CNV

Akkoord over nieuwe cao timmerindustrie

Bonden en werkgevers hebben op 4 februari een principe akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de timmerindustrie. De cao heeft een looptijd van een jaar en loopt van 1 januari tot en met 31 december 2003. In die periode stijgen de lonen 2,5%. Verder zijn er onder meer afspraken gemaakt over palliatief verlof en rouwverlof. Aan het akkoord gingen twee intensieve onderhandelingsronden vooraf. Deze cao geldt voor 13000 werknemers.

Voor de contractperiode zijn de loonsverhogingen als volgt ingevuld: Een vastgestelde prijscompensatie van 1,5% per 14 juli. Een vastgestelde prijscompensatie van 1,0% per 3 november.

Partijen hebben daarnaast overeenstemming bereikt over onder meer de volgende punten:

De werknemer heeft recht op tien dagen palliatief verlof voor de zorg voor een stervende partner, inwonend kind of de eigen ouder. Hij heeft tijdens dit verlof recht of 100% doorbetaling van het loon

14)De nieuwe cao kent een rouwverlof van 10 dagen. Gedurende deze periode zal het loon voor 85% worden doorbetaald.

16)De indexatie van de dienstjarentoeslag na 15 jaar wordt maatgevend voor alle overige dienstjarentoeslagen. Daarvan hebben met name werknemers die wat korter in de timmerindustrie werken profijt.

18)Werknemers van 61 jaar en ouder die niet in aanmerking komen voor de pré-pensioenregeling, hebben recht op twee extra verlofdagen.

20)In het tweede ziektejaar zal gedurende maximaal zes maanden de wettelijke loondoorbetaling worden aangevuld. Afhankelijk van de situatie kan deze aanvulling oplopen tot aan het volledige loon.

Noot voor de redactie,