5-2-2003
SUBSIDIE VOOR WEST-FRIESE KUNSTIJSBAAN

West-Friese gemeenten dragen ruim zes miljoen bij

De Stede Broecse raad krijgt binnenkort een voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een forse bijdrage te leveren aan een overdekte kunstijsbaan in Westfriesland: ? 670.233. Dat komt neer op ? 31.76 per inwoner van de gemeente.

Het plan om in Hoorn een kunstijsbaan te bouwen heeft, na veel overleg in de laatste paar jaar, uiteindelijk geleid tot toezeggingen van alle dertien gemeenten in Westfriesland. Hun gezamenlijke bijdrage zal 6,3 miljoen gaan bedragen. Daarnaast is een renteloze lening van zeven ton beloofd.

De kunstijsbaan zal 12,2 miljoen euro gaan kosten. De provincie Noord-Holland draagt 3,7 euro bij. Al met al is er inmiddels ? 10.710.622 beschikbaar. Er is dus nog een tekort van ? ruim 1,4 miljoen.

De Stichting Kunstijsbaan Westfriesland denkt dat tekort te dekken door een subsidie van het ministerie van VWS en van NOC-NSF en door het afsluiten van een lening. Verder hoopt de stichting dat subsidiegevers de toegezegde gelden nu al willen storten, zodat er van de rente geprofiteerd kan worden in de periode tot aan de start van de bouw. Die is gepland in augustus 2004.