Publicaties woensdag 5 februari 2003 (week 6)
INGEKOMEN AANVRAGEN
27 januari 2003 tot en met vrijdag 31 januari 2003 de volgende aanvragen om bouw-, sloop- en lichtreclame vergunning zijn ingediend LICHTE BOUWVERGUNNING

* Kruisstraat 3, Annen , M.J. Beerendonk, tijdelijke plaatsing caravan en 2 stuks containers

* Markelaan 7, Rolde, M.L. Geerdink, gedeeltelijk vergroten woonhuis
* Kruisstraat 9, Annen , A. Brink, plaatsen toegangsportaal
* Bosrand 27, Rolde , Fam. Lieben, plaatsen berging/carport
* Koffielaantje 16, Eexterveen , N. Kuizenga, verbouw woning
REGULIERE BOUWVERGUNNING

* Greveling 123, Annerveenschekanaal , H. Bronsema, verbouw woonhuis
SLOOPAANVRAGEN

* Zuidzijde 72, Gasselternijveenschemond , B. Niewoonder, sloop woning

* Tuinstraat 4 t/m 14 en 16 t/m 26, Gieterveen, De Volmacht, ten behoeve van renovatie gevels

* Riegheide 2 t/m 12 14 t/m 20, Weerbel 7 t/m 10, 11 t/m 16, de Ziel 18 t/m 24, Rolde >, De Volmacht, t.b.v. renovatie gevels
* J. Hilbinglaan 1 t/m 7, 9 t/m 15, Schulte Alinghlaan 33 t/m 63, Gasselte, De Volmacht, t.b.v. renovatie gevels

LICHTRECLAME

* Hoevenkamp 10, Gieten , Bouwonderneming van der Wal, plaatsen lichtreclamebord
de plannen en het inbrengen van bedenkingen/bezwaren mogelijk is. De worden gemaakt onder de kop 'Bijzondere procedures' of 'Verleende 27 januari 2003 tot en met vrijdag 31 januari 2003 de volgende aanvragen om bouw- en sloopvergunningen zijn verleend. BOUWVERGUNNING

* Broekdijk, Oud-Annerveen, N.A.M. Assen, oprichten gaswinnings- en behandelingsinstallatie (verz. 27-01-03)

* Bonnerveen 3, Gieterveen, Arnichem vastgoed b.v., oprichten 10 seniorenwoningen (verz. 29-01-03)

* Voetakkers 10, Annen, M.M. Boersma, verbouw woonhuis (verz. 30-01-03)

* Oude Toldijk, Oud-Annerveen, N.A.M. Assen, oprichten gaswinnings- en behandelingsinstallatie (verz. 30-01-03)
* Oosteinde 3, Gasteren,J.H. Wemerman en A.C. Schneiders, verbouw woonboerderij verz. 30-01-03)

* Baptistenkade 8, Gasselternijveen, E.R. de Geus, vergroten woning (verz. 30-01-03)

* A. van Ansenlaan 22, Rolde, J.C. Otto, vergroten woning (verz. 30-1-03)

VERLEENDE SLOOPVERGUNNINGEN

* Provincialeweg 4, Eext, E.G.H. Scheltinga, verwijderen golfplaten op het achterste gedeelte van de boerderij(verz. 30-01-03) Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Tevens kan binnen die termijn en nadat een bezwaarschrift is ingediend bij de voorzieningenrechter te Assen, Postbus 30009, 9400 RA Assen worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

* Eleveld 1, Eleveld, A. Smit, verbouwen woning
Zij zijn voornemens met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de ruimtelijke ordening in combinatie met artikel 50 lid 4 van de Woningwet, medewerking te verlenen aan voornoemd plan. Dit bouwplan ligt van donderdag 6 februari 2003 tot en met woensdag 5 maart 2003 ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. dit bouwplan bij het college van burgemeester en wethouders. MILIEU
RIOLERINGSPROBLEMEN (VERSTOPPINGEN, STANKOVERLAST EN DERGELIJKE) Het beleid voor het oplossen van dit soort problemen in de gemeente Aa en Hunze is als volgt:

* Bij problemen graaft de bewoner het
controleputje/ontstoppingsputje nabij de erfscheiding op;
* Als de bewoner daarna constateert dat dit putje leeg is, zit de verstopping in het gedeelte van de bewoner en komt de gemeente niet in actie;

* Als daarentegen het putje vol rioolwater staat, zit de verstopping in het gemeentelijke gedeelte en kan de bewoner de gemeente bellen, die het probleem daarna oplost. Hiervoor dient het storingen- en calamiteitennummer (0592) 267733 te worden gebeld, dat 7 dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar is;
* De kosten van opdrachten van bewoners aan bedrijven om de problemen op te lossen worden niet door de gemeente vergoed. BEKENDMAKING
INSPRAAK VOORONTWERP BESTEMMINGSPLANNEN RECONSTRUCTIE N34 BIJ GIETEN EN GASSELTE
De voorontwerpen van de bestemmingsplannen "Gieten - Reconstructie N34" en "Gasselte - Reconstructie N34" liggen met ingang van donderdag 6 februari t/m 5 maart 2003 voor een ieder tijdens openingsuren ter inzage in het gemeentehuis van Aa en Hunze (Spiekersteeg 1, Gieten).

De bestaande kruisingen bij Gieten (met de Asserstraat) en Gasselte (Bosweg en Ir. Van Veelenweg/N378) zullen worden vervangen door ongelijkvloerse kruisingen. De N34 zal iets verdiept aangelegd worden, de kruisende wegen zullen iets verhoogd worden. Beide kruisingen hebben, vooral door de aanleg van op- en afritten, meer ruimte nodig dan in de bestaande bestemmingsplannen is opgenomen.

Bij Gieten zal de kruising met de Asserstraat verdwijnen, daarvoor in de plaats komt ongeveer 250 meter zuidelijker een nieuwe entree van Gieten. Die nieuwe entree zal aansluiten op de Oelenboom. Vanaf de Oelenboom kan een nieuwe ontsluiting van bedrijventerrein Bloemakkers aangelegd worden. Voor het fietsverkeer wordt een vrijliggend fietspad aangelegd. Bij Gasselte blijft de kruising op nagenoeg dezelfde plaats liggen als de huidige.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen schriftelijk of mondeling hun zienswijzen en opmerkingen indienen bij het college van Aa en Hunze (postbus 93, 9460 AB Gieten). Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kan contact opgenomen worden met de afdeling VROM (0592 - 267 797). Alle ingediende inspraakreacties zullen gebruikt worden voor de opstelling van het ontwerpbestemmingsplan. VERLEENDE VERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze maken bekend dat er ingevolge de Algemene Plaatselijke Verordening vergunningen zijn verleend aan:

* Organisatie Triathloon 2003 te Assen voor het organiseren van een triatlon op 5 april 2003, voor zover de route over grondgebied van de gemeente Aa en Hunze gaat (verz. 15 januari 2003).
* D.E.V. Emmen B.V. voor het plaatsen van 15 aankondigingsborden gedurende de periode van 27 februari 2003 tot 10 maart 2003 t.b.v. de Tuinshow te Exloo (verz. 21 januari 2003).
* D.E.V. Emmen B.V. voor het plaatsen van 15 aankondigingsborden gedurende de periode van 15 maart tot 28 maart 2003 t.b.v. de Bedrijven Contactdagen te Emmen (verz. 21 januari 2003).

Voorts heeft de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze ingevolge de Wet op de Kansspelen vergunning verleend aan:

* De heer J. Hofsteenge voor het aanwezig hebben van één kansspelautomaat in Café Restaurant Hofsteenge, Hoofdstraat 11 te Grolloo (verz. 15 januari 2003).

* de heer G.J. Niemeijer voor het aanwezig hebben van één kansspelautomaat in Café Centrum, Hoofdstraat 12 te Eext (verz. 15 januari 2003).

* De heer J.H. Lammering voor het aanwezig hebben van 2 kansspelautomaten in Hotel Café Restaurant Nieveen, Vaart 13 te Gasselternijveen (verz. 10 januari 2003).

* De heer W. Popken voor het aanwezig hebben van 2 kansspelautomaten in Café Centrum, Hemmenweg 2 te Ekehaar (verz. 10 januari 2003).
* De heer K.R. Klinkhamer voor het aanwezig hebben van 2 kansspelautomaten in Café Bar Camping De Driesprong, Broek 1 te Gieterveen (verz. 10 januari 2003).

* De heer J. Boers voor het aanwezig hebben van 1 behendigheidsautomaat in Café Anneroele, Zuidlaarderweg 102 te Annen (verz. 10 januari 2003).

* De heer H. Hofsteenge voor het aanwezig hebben van 2 kansspelautomaten in Café Hofsteenge, Hoofdstraat 23 te Grolloo (verz. 15 januari 2003).
Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit naar de aanvrager een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.
KAPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken bekend dat zij in de afgelopen week de volgende vergunningen hebben verleend: 1. Van der Wiel planontwikkeling BV te Drachten voor het vellen van 3 Cedrus spec., 46 meter haag Thuja spec. En 15 meter haag van berken staande op het perceel Bonnen 4 te Gieten. 2. Van der Wiel Planontwikkeling BV te Drachten voor het vellen van 2,2 are bos- en haagplantsoen staande aan de zuidzijden van het perceel Bonnen 12 (Agrifirm) te Gieten. Betreffende houtopstand wordt geveld in het kader van herinrichting van betreffend perceel ten behoeve van woningbouw.
3. A.J.M. de Ruig, Grote kamp 17 te Gieten voor het vellen van een berk staande in de tuin van betrokkene.
4. S v/d Zee en I. Groeneveld, Geelbroek 1 te Geelbroek voor het vellen van een wilg en een esdoorn staande in de tuin van betrokkenen.
5. J.J. Wiersum, Borgweg 13 te Schipborg voor het vellen van vijf fijnsparren staande in de tuin van betrokkene. 6. A.H. Wijkel, Eswal 29 te Rolde voor het knotten van een eik staande in de tuin van betrokkene.
7. De gemeente Aa en Hunze, te Gieten voor het vellen van twee fijnsparren, vier thuja's spec, een abies spec en een es staande naast perceel Scheepvaartlaan 36A en eik staande voor Hoofdstraat 2 beide te Gasselternijveen.
8. De gemeente Aa en Hunze, te Gieten een es staande aan de Hunzeweg nabij huisnummer 42 te Nieuw Annerveen en drie eiken staande aan de oostzijde van de Oude Gieterstraatweg ten zuiden van huisnummer 2 te Nieuwe Diep. Kap vindt plaats in het kader van herinrichting / kavelaanvaarding ter ontsluiting van aanliggende agrarische percelen.

Tegen bovenstaande beschikking kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht (A.W.B.) binnen 6 weken na verzending van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE
De openbare vergadering van de welstandscommissie vindt donderdag 6 februari 2003 vanaf 14.00 uur plaats in het gemeentehuis te Beilen. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zal onderstaand agendapunt worden behandeld.

1.Uitbreiden basisschool, De Weegbree 21 te Gieten.

VERGADERING MONUMENTENCOMMISSIE
De openbare vergadering van de monumentencommissie vindt donderdag 6 februari 2003 vanaf 9.00 uur plaats in het gemeentehuis te Assen. Voor wat betreft de gemeente Aa en Hunze zullen onderstaande agendapunten worden behandeld.

* Aanbouw aan rijksmonument Gasterenseweg 1 / 3, Anloo.
* Verzoek om plaatsing op de rietdakenlijst, Zandvoort 14, Gieten.
* Aanbouw aan pand van de rietdakenlijst, 't Loeg 13, Anderen.
Algemene punten:

* Mandatering monumentencommissie.

* Bouwregelgeving en monumentenzorg in Drenthe.
UIT DE RAADZAAL
1. Raad wil contacten met burgers verbeteren
De raad heeft zich gebogen over de effecten van de gemeentelijke herindeling, zoals deze door Gedeputeerde Staten van Drenthe zijn opgetekend in het evaluatierapport "vier jaar later". Er is brede steun voor het standpunt van Burgemeester en Wethouders, dat er na de herindeling veel aandacht moet zijn voor verbetering van het imago van de gemeente. De aandacht voor de kwaliteit van de dienstverlening zal ook in de komende tijd voorop moeten staan. Contacten met de dorpen en hun inwoners zullen verstevigd moeten worden. Onder meer zal moeten worden doorgegaan met de inmiddels gestarte werkbezoeken van de raad "op locatie". Ook de maandelijkse spreekuren van de Collegeleden zullen een bijdrage kunnen leveren aan de verkleining van de afstand tussen burger en overheid.
De raad toonde zich tevreden over de geslaagde opening van het gemeentehuis en de grote belangstelling die de bevolking daarbij toonde. Over twee dagen gespreid kon een bezoekersaantal van 5000 worden verwelkomd. Algemeen werd het als een opsteker gezien in het kader van de verbetering van de relatie met de bevolking. 2. Financiële steun voor projectbureau veenkoloniën Besloten is tot beschikbaarstelling van een krediet ten behoeve van de oprichting van een projectbureau, dat zich zal gaan bezighouden met de ontwikkeling van de Veenkoloniën. Het gaat daarbij om plannen op ruimtelijk en sectoraal gebied in de meest brede betekenis van het woord.
3. Extra gelden beschikbaar gesteld voor reconstructie van Broek-Bonnerveen, Gieterveen
Nadat de raad vorig jaar al een krediet beschikbaar had gesteld voor gedeeltelijke vernieuwing van de riolering in het gebied Broek-Bonnerveen, is nu andermaal in de beurs getast om een meer omvangrijke reconstructie mogelijk te kunnen maken. Nader onderzoek heeft namelijk uitgewezen, dat de kwaliteit van het rioleringssysteem meer te wensen overlaat, dan zich aanvankelijk liet aanzien. Het nieuwe krediet maakt bovendien vervanging van masten en armaturen van de openbare verlichting mogelijk. 4. Vergoedingen ambtenaren burgerlijke stand verhoogd Besloten is tot de verhoging van de vergoedingen aan ambtenaren van de burgerlijke stand voor de voltrekking van huwelijken. Per huwelijk wordt een bijdrage toegekend van EUR 77,70 (momenteel geldt nog een tarief van EUR 56,72). Vergoedingen worden overigens slechts toegekend aan ambtenaren van de burgerlijke stand, die niet tevens in loondienst van de gemeente zijn, de z.g. buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. In verband met deze verhoging is het tarief, dat aan trouwlustigen in rekening wordt gebracht, verhoogd van EUR 145,20 naar EUR 200,--. Voor de zaterdag geldt overigens straks een tarief van EUR 500,-- (is nu nog EUR 424,45). De tariefsverhogingen gaan in per 1 maart a.s. 5. Raad geeft groen licht voor kerntakendiscussie ICO (Instituut voor Creatieve Ontwikkeling)
Via beschikbaarstelling van een krediet heeft de raad besloten, het ICO te laten onderzoeken, welke taken de komende jaren zullen moeten worden opgepakt dan wel voortgezet.

OPENBARE VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES
Op dinsdag 11 februari 2002 zal in de raadzaal van het gemeentehuis te Gieten (Spiekersteeg 1) de volgende raadscommissievergadering worden gehouden:

1. Commissie Bestuur en Samenleving

Deze vergadering wordt gehouden om 19.30 uur en er zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:

1. Opening;

2. Vaststelling van de Agenda;

3. Spreekrecht burgers over geagendeerde onderwerpen;

4. Vaststelling van verslag van de commissievergadering van 12 december 2002;

5. Ingekomen stukken;

6. Speelvoorzieningen (de stukken liggen voor u in de commissieportefeuille ter inzage);

7. Sluiting.

Op donderdag 13 februari 2003 zal in de raadzaal van het gemeentehuis te Gieten (Spiekersteeg 1) de volgende raadscommissievergadering worden gehouden:

2. Commissie Wonen en Leefomgeving

Deze vergadering wordt gehouden om 19.30 uur en er zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:

1. Opening;

2. Vaststelling van de Agenda;

3. Spreekrecht burgers over geagendeerde onderwerpen;

4. Vaststelling van het verslag van de commissie van 10 december 2002;

5. Ingekomen stukken;

6. Toekomstvisie Gieten (de stukken liggen voor u in de commissieportefeuille);

7. Informatieverstrekking door de portefeuillehouder ten aanzien een viertal punten uit de laatstgehouden raadsvergadering;

8. Sluiting.

De commissiestukken liggen vanaf 4 februari 2003 ter inzage in de leeskamer van het gemeentehuis te Gieten (Spiekersteeg 1) en bij de bibliotheken in de gemeente Aa en Hunze.

De commissievergadering is voor een ieder toegankelijk (openbaar). VOOR DEZE VERGADERING GELDT EEN SPREEKRECHT VOOR DE PUBLIEKE TRIBUNE. Mocht u hiervan gebruik willen maken dan kunt u dit uiterlijk voor 12.00 uur op de dag voorafgaande aan de vergadering kenbaar maken bij de griffie.
U kunt dan maximaal 5 minuten het woord voeren over op de agenda vermelde onderwerpen m.u.v.:

a. over een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep op de rechter openstaat of heeft opengestaan; b. over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen;
c. indien een klacht ex. art. 9:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan of kon worden ingediend;
d. over onderwerpen waarover aan inwoners de gelegenheid is gegeven in te spreken in een raadscommissie.

De griffie is bereikbaar via telefoonnummer 0592-267705/267706 of via e-mail griffie@aaenhunze.nl.

TOEKOMSTVISIE GIETEN: STAND VAN ZAKEN
Afgelopen jaar, van eind juni tot eind augustus 2002, heeft de Toekomstvisie Gieten, "Gieten Begrepen", ter inzage gelegen voor inspraak. Hierop zijn enkele reacties binnengekomen. Ook de provincie heeft een reactie gegeven op de toekomstvisie. De inspraak en de reactie van de provincie hebben geleid tot enkele aanpassingen, maar de grote lijnen zijn hetzelfde gebleven.

Nu is het tijd voor de afronding van het traject dat begonnen is in april 2001. Na de aftrapbijeenkomst, na de werkateliers waarin de bevolking van Gieten kon meepraten over de toekomst van het dorp en na de inspraak, is het nu de beurt aan de politiek. Op donderdag 13 februari aanstaande zal de Toekomstvisie Gieten, "Gieten Begrepen", in de raadscommissie Wonen en Leefomgeving behandeld worden.

In de Toekomstvisie wordt een aantal beleidsvoorstellen voor de komende jaren gedaan. Een greep daaruit is:

* Inzetten op gedifferentieerde woonmilieus in bestaande en nieuwe woongebieden;

* Op termijn uitbreiding van de woningbouw aan de zuidzijde van het dorp;

* Plekken zoeken waar in het dorp Gieten plaats is voor nieuwe woningen;

* Het aantrekkelijker maken van het centrumgebied;
* Het planologisch mogelijk maken van een Multifunctioneel Centrum;
* Het aantrekkelijker maken van het centrumgebied;
* Kiezen voor de Stationsstraat als winkelgebied en de Schoolstraat als gebied voor dienstverlening;

* De uitbreiding van het bedrijventerrein Bloemakkers;
* Het geven van een kwaliteitsimpuls aan de toeristisch-recreatieve sector;

* Het opzetten van vrijwilligersbeleid, subsidiebeleid, speelvoorzieningenbeleid;

In de toekomstvisie wordt een aantal concrete voorstellen gedaan, maar worden ook beleidsvoornemens genoemd die na politiek akkoord verder ontwikkeld moeten worden

Het verdere traject van de "Gieten Begrepen" wordt bepaald door de Commissie Wonen en Leefomgeving. Uiteindelijk zal formele besluitvorming en vaststelling van "Gieten Begrepen" door de gemeenteraad moeten plaatsvinden. Het woord is daarom nu aan de politiek.

Als u vragen hebt over de inhoud van "Gieten Begrepen", kunt u contact opnemen met de heer W. Roggeveen, projectleider Toekomstvisie Gieten. Hij is dagelijks telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (0592) 267 898.