5-2- 2003

Volkswagen organiseert YIP-kinderopvang tijdens AutoRAI

Volkswagen richt, in samenwerking met Amsterdam RAI, tijdens de AutoRAI 2003 in de Noordhal het kinderpaviljoen in. In deze YIP-lounge (waarbij YIP staat voor Young Important Person) kunnen kinderen tot 12 jaar worden opgevangen door professionele begeleiders en er worden uiteraard vele leuke activiteiten georganiseerd.

Ook is er opvang voor babys mogelijk; voor kinderen van 0 tot 4 jaar is een aparte ruimte gereserveerd. De kinderopvang biedt ouders de mogelijkheid in alle rust de AutoRAI te bezoeken. Het thema van het YIP-Dorp is vanzelfsprekend verkeer en autos.

Voor de kinderen is een keur aan activiteiten georganiseerd. Behalve knutselen en tekenen kunnen ze videofilms kijken en spelletjes spelen op een Playstation spelcomputer in de YIP-lounge en worden ze geschminkt. Verder kunnen ze rondrijden op een speciaal aangelegd circuit in bijzondere Volkswagen, Audi en Porsche loop- en trapautos, die na afloop van de AutoRAI worden geschonken aan een goed doel. Ook de FSI hobbelauto in het YIP-Dorp, bekend van de recente Volkswagen-tv-commercial, is aanwezig. Volkswagen heeft bovendien nog een heel bijzondere actie in petto; de kinderen mogen een echte Volkswagen-personenauto beschilderen. Na afloop van de AutoRAI wordt deze geveild.

YIP-brochure
Door verschillende opdrachten uit te voeren (onder andere een parcours met de loop- of trapauto af te leggen en een tekening te maken van de auto van de toekomst) kunnen de kinderen hun RAI-bewijs halen, een ludiek certificaat om mee naar huis te nemen. Een eveneens bijzonder aandenken is de speciale YIP-brochure, dat de jonge bezoekers van het kinderpaviljoen krijgen uitgereikt. Hierin staan onder meer interessante weetjes over autos en Volkswagen, een leuke quiz, een tekenopdracht, een brievenrubriek en een grappige strip. Het magazine wordt speciaal voor de AutoRAI dus eenmalig geproduceerd.

Op een echt kinderpaviljoen mag kinderheld Bob de Bouwer natuurlijk niet ontbreken. Zo kunnen de kinderen onder meer samen bouwen aan een reusachtige Bob de Bouwer van Lego-steentjes.

Het zal de kleintjes aan niets ontbreken, dus ook aan verantwoorde kindercatering is gedacht. Zo zullen er onder meer de nieuwe drankjes Appelsientje Groeifruit en Friesche Vlag Langlekker halfvolle melk met een vleugje banaan of cacao worden geserveerd. Ten slotte krijgen de kinderen nog enkele aardige attenties mee naar huis, zoals een Volkswagen-kleurboek en een speciaal vervaardigde New Beetle-wascokrijtjes.

Deskundige begeleiding De openingstijden van het YIP-Dorp zijn dezelfde als die van de AutoRAI, doordeweeks van 11.00 tot 22.00 uur, in het weekeinde van 10.00 tot 17.00 uur. De kinderopvang op het paviljoen staat onder de deskundige begeleiding van Hop Marjanneke, een organisatie met gekwalificeerde medewerkers gespecialiseerd in bedrijfsgerichte kinderopvang en entertainment. De bezetting is optimaal afgestemd op de leeftijdsgroepen: zo is voor de kinderen tussen 0 en 4 jaar een begeleid(st)er per vijf kinderen en voor de oudere leeftijdsgroep een per tien kinderen.