Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-02-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.10 uur) Woensdag 5 februari 2003

Valkenburg, inbrekers overlopen.

Dinsdagmiddag 4 februari 2003 heeft in een woning aan de Wethouder Paulssenlaan te Valkenburg een inbraak plaatsgevonden waarbij de bewoonster twee vrouwen in haar woning aantrof. Zij wist de vrouwen haar woning uit te werken maar miste daarna een beurs en een GSM. Na een korte afwezigheid kwam de bewoonster omstreeks 17.00 uur terug aan haar woning. Na het openen van de toegangsdeur trof de bewoonster een jonge vrouw in haar woning aan. De bewoonster, hevig verontwaardigd na het aantreffen van de vrouw, werd daarna geconfronteerd met een tweede vrouw die vanuit een slaapkamer kwam. De bewoonster wist beide vrouwen meteen haar woning uit te werken waarop het tweetal meteen de benen nam. Zij renden weg. Een keukenraam bleek geforceerd te zijn. Uit de woning werden een beurs met daarin o.a. ruim 100 euro, enkele pasjes, een identiteitskaart en een GSM gestolen. Bij een buurtonderzoek is gebleken dat mogelijk een man zittende in een witte personenauto bij de inbraak betrokken is. Deze reed eveneens meteen weg nadat beide vrouwen wegrenden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, inbraak in woning.

Dinsdag 4 februari 2003 heeft omstreeks 17.45 uur in een woning aan de Violabeemd te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De bewoner kwam thuis en zag, op zijn voordeur toelopend, drie jeugdigen uit zijn woning komen. In eerste instantie dacht hij aan vriendjes van zijn kinderen, maar nadat het drietal het meteen op een lopen zette begon de bewoner argwaan te krijgen. Bij een kijkje in zijn woning bleek een diefstal gepleegd te zijn. Vermoedelijk door gebruikmaking van een valse sleutel of via te hengelen had het drietal de toegang tot de woning gekregen. Hieruit bleek een geldbedrag van enige tientallen euros en een groot aantal sieraden ontvreemd te zijn. De bewoner heeft daarna de politie in kennis gesteld. Hij heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Meerssen, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed. Een 50 jarige automobilist uit Elsloo heeft dinsdag 4 februari 2003 omstreeks 18.20 uur op de Lange Raarberg te Meerssen een aanrijding veroorzaakt. Deze automobilist reed zonder goed uit te kijken vanaf een parkeerplaats de rijbaan van de Lange Raarberg op waarbij een uit de richting van Schimmert naderende automobilist in de flank van zijn auto reed.
De veroorzaker van het verkeersongeval wilde met de benadeelde partij de aanrijding onderling regelen, maar de benadeelde partij wilde dit niet omdat de tegenpartij na het gebruik van alcohol rook. De gewaarschuwde politie heeft de veroorzaker van de aanrijding aangehouden. Aan het politiebureau bleek uit de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage tussen 1.7 en 1.8 promille. Tegen de inwoner van Elsloo werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht, winkeldiefstallen.
De politie heeft dinsdagmiddag 4 februari 2003 tegen drie winkeldieven proces-verbaal opgemaakt.
In een supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht ontvreemdde een 48 jarige inwoner van Riemst enkele levensmiddelen met een waarde van ruim 14 euro waarmee hij zonder te betalen de winkel verliet. Aan de uitgang riep het personeel de winkeldief ter verantwoording. De gewaarschuwde politie nam hem mee naar het politiebureau waar hij een transactievoorstel kreeg aangeboden van 115 euro en een dagvaarding kreeg uitgereikt om, indien niet betaald wordt, zich bij de Officier van Justitie te verantwoorden.
Een 22 jarige man, zonder vast woon- of verblijfplaats, pleegde in een kledingzaak in Maastricht een winkeldiefstal waarbij hij vier truien wegnam. De prijskaartjes zaten nog aan de ontvreemde truien. Hij werd door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij recent al een waarschuwingsproces-verbaal uitgereikt gekregen te hebben naar aanleiding van een eerdere gepleegde diefstal (veelpleger). Hij werd in verzekering gesteld en zal aan de Officier van Justitie worden voorgeleid.
In een grootwarenhuis aan de Grote Staat ontvreemdde een 25 jarige inwoonster van Maastricht een diefstal waarbij zij een paar sportschoenen met een waarde van 30 euro wegnam. Zij dacht daarmee ongezien het warenhuis te verlaten maar werd aan de uitgang door het beveiligingspersoneel in haar kraag gegrepen. Aan het politiebureau werd tegen haar proces-verbaal opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden. Na verhoor kon zij huiswaarts.