Persbericht District Breda

5 februari 2003

Jongeren draaien wielbouten los van `vervelende` buurman Politie arresteert 7 jongeren voor poging doodslag

ETTEN-LEUR: De politie heeft gisteravond 7 jongeren uit Etten-Leur aangehouden, die worden verdacht van poging tot doodslag. De jongeren zouden de wielmoeren van auto van de vader van een vriendin hebben losgedraaid. De vader van het meisje ontdekte de sabotage toen hij maandagmorgen met zijn auto weg wilde rijden. Gelukkig bleef de schade beperkt en deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor. De rol van elke individuele jongeren wordt door de politie van het team Etten-Leur onderzocht. Ze worden allen verhoord ter zake poging tot doodslag.

Toen de 56 jarige man maandagmorgen vanuit zijn huis in de wijk Banakkers naar zijn werk wilde gaan zat de voorruit van zijn auto onder de mayonaise. Dit kwam de man niet vreemd voor, want de laatste dagen had de groep het op hem of zijn gezin gemunt. Er waren op een avond ook al eieren tegen zijn raam gegooid. Toen hij even later in zijn auto stapte en weg wilde rijden hoorde hij een enorm gekraak. Drie bouten van het rechtervoorwiel bleken gedemonteerd te zijn. Zelfs de splitpennen waren eruit gehaald.

Eind januari waren de problemen begonnen toen enkele vriendinnen van zijn 12 jarige dochter bij de 56 jarige man `s avonds aan de deur waren gekomen. Het tweetal wilde zijn dochter spreken. Toen de man zei dat ze onder de douche stond en daarna naar bed zou gaan droop het tweetal af. Even later stond er een groep van 7 jongeren voor de deur met scooters en werd er op de ramen gebonkt. Een gesprek zou volgens de man tot een scheldpartij hebben geleid. Ook een gesprek met een van de ouders van de kinderen leverde volgens hem geen verbeteringen op. Van de zeven verdachten zijn er zes door de politie aangehouden. De zevende meldde zich zelf. De jongeren zijn allen in de leeftijd van 13 tot 14 jaar, waaronder 2 meisjes en vijf jongens.

Als je geen zin hebt om te lopen jat je een fiets Jongen 14 aangehouden voor heling fietsen

BREDA: Een 14 jarige Bredase jongen is door de politie aangehouden, omdat bij hem thuis in de berging twee gestolen fietsen stonden. De minderjarige deed er allemaal niet zo moeilijk over. Eén van de twee fietsen had hij onlangs zelf gestolen de ander had hij gekocht van een junk vertelde hij de politie. De jeugdige verdachte is in verzekering gesteld.

Zonder blikken of blozen verklaarde de 14 jarige gisteren tegenover de politie, dat hij de damesfiets die door de politie in de berging was gevonden vorige week bij het stadion in Breda had `gejat`, omdat hij geen zin had om naar huis te lopen. De tweede fiets had hij afgelopen weekend `s nachts rond 04.00 uur in het Valkenberg gekocht na een avondje stappen. Ook toen had hij geen zin om te lopen. In het park was hij een junk tegen gekomen en die wilde maar al te graag zijn gestolen fiets aan hem verkopen. Voor 10 Euro had hij een deal gesloten en de 14 jarige kon op zijn fiets naar huis.

De politie hoopt de rechtmatige eigenaren met dit goede bericht weer gelukkig te kunnen maken. Of de 14 jarige door de aanhouding op andere gedachten komt is nog maar de vraag. Tijd om over na te denken heeft hij wel, want hij zit in de cel.

Vrouw verdacht van bedrijfsdiefstal

BREDA: De politie heeft vanmorgen een 39 Bredase vrouw van haar bed gelicht, die wordt verdacht van diefstal van goederen uit een kantoor waar zij schoonmaakwerkzaamheden verrichtte. De politie onderzoekt of bij de diefstal ook anderen zijn betrokken. De politie heeft de vrouw in verzekering gesteld.

Bron: R.v. Kuik