Ontwerp-uitwerkingsplan Eerste uitwerking bestemmingsplan Centrum 1998 (voormalig Oostermanterrein)

Het uitwerkingsplan
In het bestemmingsplan Centrum 1998 is voor de percelen kadastraal bekend als gemeente Oudshoorn, sectie C, nrs. 7810 en 7811 een uitwerkingsplicht opgenomen. Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn is voornemens toepassing te geven aan deze uitwerkingsplicht. Het gaat hier om het terrein, ook wel bekend als het voormalig Oostermanterrein, dat ligt ingesloten tussen de Groen van Prinstererstraat, de Thorbeckestraat en de Merelstraat. Het terrein ligt in het overgangsgebied van centrum naar woongebied en vormt het eindpunt van de in het Masterplan Stadshart (1996) voorziene Esplanade.

Wat houdt het uitwerkingsplan in?
Aanleiding voor de uitwerking zijn concrete plannen om het voormalig Oostermanterrein te herontwikkelen ten behoeve van woningen gecombineerd met commerciële ruimten. In opdracht van Raetwijck Bouwplanontwikkeling BV, die de grond heeft gekocht, heeft architectenbureau O.P.L. een ontwerp gemaakt voor een appartementencomplex dat op de begane grond aan de zijde Thorbeckestraat ruimte biedt voor kleinschalige commerciële activiteiten. Daarbij is uitgegaan van de voorschriften en uitgangspunten van het bestemmingsplan Centrum 1998. Om voor het bouwen van dit complex een vergunning te kunnen verlenen moet eerst voldaan worden aan de uitwerkingsplicht. Het ontwerpplan Eerste uitwerking bestemmingsplan Centrum 1998 beoogt invulling te geven aan deze uitwerkingsplicht.

Wanneer en waar kunt u het uitwerkingsplan inzien? Iedereen kan het ontwerp-uitwerkingsplan vanaf 6 februari 2003 twee weken inzien bij:

* De ontvangsbalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1 op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur, vrijdagavond van 18.30 - 20.00 uur en zaterdagmorgen van 10.00 12.00 uur.

* de openbare bibliotheek, Thorbeckestraat 1a;
Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?
In de periode van 6 februari tot en met 19 februari 2003 kan iedereen schriftelijk en gemotiveerd zienswijzen omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken. De zienswijzen richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn.

Nadere informatie
Nadere informatie over het ontwerp-uitwerkingsplan kan worden verkregen bij de ontvangsbalie in het Stadhuis of de balie Bouwen en Wonen, Stadhuisplein 1. De ontvangstbalie is tijdens bovengenoemde openingstijden telefonisch bereikbaar onder nummer 0900-4811111.

Publicatie weekagenda 5 februari 2003

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 04 februari 2003 laatste wijziging