Persbericht

Den Haag, 5 februari 2003

Internationaal darts toernooi met Raymond van Barneveld naar Den Haag

Naar aanleiding van de successen van Hagenaar Raymond van Barneveld in Frimley Green en het streven van de Gemeente Den Haag om zich meer als topsportstad te profileren, heeft Den Haag Topsport het initiatief genomen om te onderzoeken of de stad Den Haag een nieuw darts toernooi zou kunnen accommoderen. Door de goede en snelle samenwerking tussen Den Haag Topsport, de Gemeente Den Haag en Ad Schoofs bleek dit al snel een haalbare kaart met als resultaat dat van 17 tot en met 25 mei 2003 het toernooi onder de naam Internationale Darts League in Den Haag wordt gehouden. Plaats van handeling is De Uithof.

Ook in 2004 en 2005 gaat het evenement, waar alle wereldtoppers aan deelnemen, in De Uithof aan de Jaap Edenweg plaatsvinden. In 2003 komen 32 spelers in actie, van wie er 28 geplaatst zijn en 4 via een wildcard toegang tot het toernooi krijgen. De Britse Darts Organisation (BDO) kent aan de Internationale Darts League 14 kwalificatiepunten toe, die meetellen voor kwalificatie van de Embassy in Frimley Green, het officieuze Wereldkampioenschap en de World Darts Trophy. Organisator van het evenement is Ad Schoofs, manager van Raymond van Barneveld.

Kaartverkoop

Den Haag Topsport en de Gemeente Den Haag zijn verheugd dat het managementbureau van Ad Schoofs heeft besloten om in nauwe samenwerking het toernooi in onze stad te organiseren. Vanaf volgende week gaat de verkoop van toegangskaarten van start. Voor verdere informatie hierover: .

Den Haag Topsport (onderdeel van Den Haag Marketing & Events) stelt zich ten doel de topsport in de stad te stimuleren en te ontwikkelen alsmede het acquireren van topsportevenementen. Den Haag Topsport doet dit in samenwerking met de Gemeente Den Haag, het Haagse bedrijfsleven en de sportbonden.

Voor verder informatie:
Michiel Reepmaker, manager Den Haag Topsport, telefoon 070-3618846 / Ad Schoofs, Ad Schoofs Management BV, 0497-386748

---- --