KEMA

KEMA breidt uit in USA

KEMA is een internationale onderneming die al jaren actief is in de USA, vanuit Nederland (Arnhem) en vanuit de bestaande vestigingen in de USA (KEMA Consulting en het kortsluitlaboratorium, KEMA Powertest). Nu opent KEMA ook twee Amerikaanse kantoren die consultancy-diensten verlenen op het gebied van conventionele energieopwekking en duurzame energie.

De Nederlandse consultants van KEMA Power Generation & Sustainables doen al veel opdrachten in Noord-Amerika. Bestaande Amerikaanse relaties gaven aan dat er behoefte is aan een dergelijke vestiging in de USA. Veel Amerikaanse bedrijven zijn genoodzaakt in te krimpen en activiteiten uit te besteden. Ook is er in toenemende mate aandacht voor duurzame energie.

KEMA ziet veel groeimogelijkheden in de USA. KEMA Power Generation & Sustainables heeft hoogwaardige technologische kennis op het gebied van energieopwekking. In de USA zal deze vestiging zich met name richten op consultancy voor combined cycles, en voor op gasturbines gebaseerde en kolengestookte centrales, vooral met betrekking tot de verbetering van prestaties. Verder: inspecties en conditiebepaling, renovatie en levensduurverlenging en conditiebewaking. Bovendien levert KEMA consultancy op het gebied van milieutechnologie, windenergie, afval en biomassa. KEMA heeft vestigingen in 18 landen en beschikt over uitgebreide internationale ervaring, ook als independent engineer en witnesser.

De nieuwe KEMA-vestigingen in de USA zullen worden gevestigd in Fairfax VA (nabij Washington DC) en in Houston.

Verantwoordelijk voor de opbouw van KEMA Power Generation & Sustainables in de USA zijn de heren A. (Ton) Verkuyl, technical director, en J. (Joop) Kraijesteijn, sales support manager.

Arnhem, 5 februari 2003