Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-02-2003
Politieberichten van 5/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sint Nicolaasga: dodelijke aanrijding
De naam van het slachtoffer, die bij Sint Nicolaasga op de Rijksweg A6 dodelijke verongelukte, is: Jan Bareld van Noord, oud 27 jaar, uit Dwingeloo. Zie ook de politieberichten van 4/2 (13.00 uur) t/m 5/2 (07.00 uur)

Leeuwarden: aanrijding met lichtgewonde
Dinsdag omstreeks 19.20 uur vond op de minirotonde van het Zuidvliet met de Bote van Bolswerdstraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De autobestuurder, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden, rijdende over de Bote van Bolswertstraat verleende op de kruising geen voorrang aan de fietsster, die over het Zuidvliet naderde. De fietsster, een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden, reed zonder verlichting. Zij werd lichtgewond overgebracht naar het MCL-Zuid en kon na behandeling weer naar huis.

Marrum: aanrijding lichtgewonde
Woensdag omstreeks 05.00 uur vond op de Ljouwertdyk een eenzijdig ongeval plaats. Het wegdek was ter plaatse glad door opvriezing. De bestuurder van een personenauto, een 26-jarige inwoner van Holwerd, kwam in een bocht in een slip terecht en kwam vervolgens in de sloot tot stilstand. De bestuurder raakte lichtgewond en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. De auto werd totaal vernield.

Heerenveen: lastige vrouw
Woensdag omstreeks 09.15 uur werd in een woning aan de Fahrenheitstraat een 52-jarige inwoonster van Westerbork, aangehouden ter zake huisvredebreuk. De woning werd bewoond door een 45-jarige man. De man en vrouw zijn bekenden van elkaar. De man had de vrouw een paar dagen onderdak verschaft doch wilde dat de vrouw vanmorgen de woning zou verlaten. De vrouw wilde hier echter niet aan voldoen. Ook de politie kon haar niet op andere gedachten brengen. De vrouw is daarop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en vervolgens is zij weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272