Vergadering commissie Burgerij
De commissie Burgerij vergadert op maandag 10 februari aanstaande om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
In deze openbare vergadering zullen, onder voorbehoud, de volgende onderwerpen aan de orde komen:

- spreekrecht burgers

- vaststelling van de agenda

- vaststelling verslag vorige commissievergadering d.d. 13 januari 2003
ter kennisneming:

- Jaarrekening 2001 Stichting Openbaar Onderwijs Groep (OOG) onder voorbehoud: verslag bestuurlijk overleg OOG 02-12-2002 met toelichting

- Jaarrekening 2001 Hertog Jancentrum

- Jaarrekening 2001 Bibliotheek Sint-Oedenrode
- Intentieverklaring vorming basisbibliotheek Sint-Oedenrode - Uden - Veghel
Informatiepunten:

- stand van zaken betonrot basisschool Nijnsel
- pokkenvaccinatie

- lokaal volksgezondheidsbeleid
Discussie
Wenselijkheid en haalbaarheid van een algemene vrijwilligersdag of
-avond

- rondvraag

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht voor een van de geagendeerde onderwerpen, dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier van de commissie (0413 481255) of per mailbericht: griffie@sint-oedenrode.nl

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage bij Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Afdeling Centrale Ondersteuning.
tel.(0413)481255

Vergadering commissie Middelen( aanvang 19.00 uur)

De commissie Middelen vergadert op dinsdag 11 februari 2003 om 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
In deze openbare vergadering zullen de volgende onderwerpen aan de orde komen:

- opening

- spreekrecht burgers

- vaststelling verslag commissievergaderingen van 17 december 2002 en 21 januari 2003

- Voorstel tot het bestemmen van de saldi van de jaarrekeningen 2000 en 2001.

- Voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. de aankoop van PC's voor raadsleden.
Stukken ter kennisneming:
a. Informatie stand van zaken Gemeenschappelijk Meldcentrum (meerkosten).
b. Brief van Obragas met een reactie op een krantenartikel over de z.g. net-cash.
c. Omzetting productenbegroting naar programmabegroting.
-rondvraag

Over alle genoemde stukken is spreekrecht mogelijk.

Iedereen die gebruik wil maken van het spreekrecht voor een van de geagendeerde onderwerpen, dient dit ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier van de commissie (0413 481257) of per e-mail: griffie@sint-oedenrode.nl

De voorlopige agenda en de daarbij behorende stukken liggen voor iedereen ter inzage bij Voorlichting op werkdagen van 09.00 - 12.30 uur.

Afdeling Centrale Ondersteuning.
tel.(0413)481257

Aanvragen bouwvergunning

-G. Opheij, Kruidenlaan 67, aanbrengen kap op 2 garages aan de Tijm
-VOF Pluk-Kanters, Sterrebos 7, bouw paardenstal
-VOF Pluk-Kanters, Sterrebos 7, bouw machineberging/opslagloods
-VOF Pluk-Kanters, Sterrebos 7, bouw rundveestal
-A. van de Koevering, Margrietstraat 25, aanbouw aan woonhuis
-M. Gevers, Meerkoet 27, aanbouw serre

Aanvraag gebruiksvergunning

-Stichting Brede Welzijns Instelling, brandveiligheid de Boogerd, Dille 2

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel.(0413)481340

Verleende Bouwvergunningen

-Horst ongen., bouw sportaccommodatie

-Bestseweg 6a, uitbreiden woning

-Graaf Arnulfstraat 25, bouw erker

Verleende sloopvergunning

-Spierkesweg 10, sloop varkensstallen

Verleende gebruiksvergunning

- Mariannestraat 34a, inrichting in gebruik genomen/gehouden als basisschool

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de uitreiking of verzending hiervan een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel. (0413)481339

Bouwplan Boskantseweg 16a
Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor het uitbreiden van een woning op het perceel Boskantseweg 16a v.r.v. de heer van de Ven.

Genoemd perceel is gelegen binnen het bestemmingsplan "Kom Sint Oedenrode" en het toekomstig bestemmingsplan "Centrum". Het bouwplan voldoet aan met vrijstelling aan de voorschriften van het geldend uitbreidingsplan en aan het toekomstig bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan dient echter nog in procedure te worden gebracht. Op grond van artikel 50 lid 1 Woningwet dient de bouwaanvraag te worden aangehouden. Ons college heeft echter de bevoegdheid om de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen. Wij zijn dan ook voornemens om op grond van artikel 50 lid 4 Woningwet bouwvergunning te verlenen voor het bouwplan. Alvorens een definitieve beslissing wordt genomen, wordt eenieder in de gelegenheid gesteld om dit bouwplan in te zien.

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht/ artikel 50 lid 7 van de Woningwet ligt de aanvraag voor eenieder met ingang van donderdag 6 februari 2003 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis. Het verzoek kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Eenieder heeft de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk de zienswijze over de aanvraag naar voren te brengen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel. (0413)481338

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


-Fam. Ackermans, Bikkelkampen 1, in verband met het van toepassing worden van het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer op een reeds aanwezige inrichting. Het betreft een inrichting voor de opslag van goederen en werktuigen en reparatie van mechanische werktuigen aan voornoemd adres.

Ter inzage

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 6 februari 2003 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

De onder A genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel. (0413)481336

Inzameling oud papier

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het de volgende keer opnieuw aan.

Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:

Donderdag 6 februari (vanaf 9.00 uur) en vrijdag 7 februari (tot 16.00 uur)
Buurtvereniging Vressel, papiercontainer aan de Vresselseweg op het parkeerterrein Vresselse Hut (tegenover Vresselseweg 33)

Zaterdag 11 januari

- Fanfare Nos Jungit Apollo, papiercontainer op de parkeerplaats aan de Zwembadweg bij de ingang van het park van 9.30 uur tot 12.30 uur. Tevens zal vanaf 9.30 uur oud papier worden opgehaald in de gebruikelijke wijken, te weten Kinderbos, Cathalijne en Kienehoef ten noorden van de Florisstraat, en een gedeelte van de Zwembadweg
- Oudervereniging Basisschool Eerschot, papiercontainer aan de achterkant van Basisschool Eerschot van 11.00 tot 12.30 uur
- Oudervereniging Sint Petrusschool, papiercontainer bij de Sint Petrusschool, Het Binneveld 4, van 10.00 tot 14.00 uur Vresselseweg 33)

Permanente inzameling

- Buurtschap Oud-Rijsingen zamelt permanent oud papier in; papiercontainer aan de Ollandseweg 129

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413) 481340

Inzameling groot wit- en bruingoed

Gratis
Voor het gratis ophalen van uw oude koel-/vrieskast op vrijdag, 14 februari as. kunt u zich telefonisch aanmelden t/m maandag 10 februari tot 16.00 uur op onderstaand nummer.

Niet gratis
Voor het, tegen betaling van e 18,15, ophalen van overig groot wit- en bruingoed (t.v.'s, wasmachines e.d.) kunt u zich aanmelden via een machtigingskaart, die uiterlijk dinsdag 11 februari bij Van Kaathoven binnen moet zijn.
Deze machtigingskaart is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Het op te halen apparaat dient op 14 februari vanaf 07.30 uur aan de straat te staan. In de loop van de dag wordt het dan opgehaald. Overigens kunt u deze apparaten gratis aanbieden bij de Milieustraat.

Afdeling Bouwen en Milieu,
tel. (0413)481340

Uitnodiging beginspraak herinrichting Eerschotsestraat

U bent van harte welkom op de informatieavond op donderdag 6 februari 2003 in zalencentrum De Beurs, Heuvel 44. Aanvang van deze avond is om 19.30 uur. Tijdens deze avond zullen wij beginnen met een toelichting op de uitgangspunten. Daarna wordt aan de aanwezigen de gelegenheid geboden om hun visie, suggestie of wens kenbaar te maken.

In de periode van donderdag 6 februari 2003 tot en met woensdag 19 februari 2003 bestaat de mogelijkheid om uw reactie mondeling of schriftelijk aan ons kenbaar te maken. Voor een mondelinge toelichting en/of reactie kunt u tijdens werkdagen van 9.00 tot 12.30 uur (of na telefonische afspraak) terecht op het gemeentehuis. Website
Daarnaast vindt u meer informatie op onze website, www.Sint-Oedenrode.nl, bij plannen en projecten. Natuurlijk kunt u hier ook via een e-mail reageren.

Afdeling Wegen en Groen,
tel. (0413)481380

Aanleg A50

Bouw verdiepte ligging
In week 2 is weer begonnen met het intrillen van damwanden. Dit zal tot half februari gebeuren. Vanaf week 6 starten de heiwerkzaamheden voor het inbrengen van de laatste palen in het middelste gedeelte van de verdiepte ligging. Dit heien duurt circa 3 maanden.

Verkeersmaatregel
Met ingang van 30 januari 2003 is het verboden om vanaf de nieuwe betonbaan links- of rechtsaf het Everse Akkerpad in te slaan. Oversteken vanuit de Eerschotsestraat is wel toegestaan. Deze maatregel is genomen om de doorstroming ter plaatse van de verkeerslichten te verbeteren.
Komende vanuit de richting Son of Veghel is `t Everse via de Eversestraat bereikbaar.

tel. (0413)420737
Rijkswaterstaat
Afdeling Wegen en Groen,
tel.(0413)481372

Begroting 2003

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 30 januari zijn vragen gesteld over het instellen van preventief toezicht door de Provincie. Naar aanleiding van de behandeling hiervan is afgesproken om op deze gemeentepagina informatie te plaatsen over dit onderwerp.

Op 1 november 2002 is door de gemeenteraad besloten tot vaststelling van de begroting 2003. De begroting is vervolgens toegezonden aan de Provincie Noord-Brabant. De Provincie vervult de rol van toezichthouder en beziet of de begroting en de meerjarenbegroting sluitend zijn.
Er bestaat een verschil van opvatting tussen de Provincie en diverse gemeenten over de inzet van de middelen uit verkoop van Obragas. De Provincie is van mening dat op termijn de verkoop nog kan worden teruggedraaid. Dit kan er toe leiden dat over enkele jaren een belangrijk deel van de verkoopopbrengst dient te worden terugbetaald. Hiervan uitgaande is de Provincie van mening dat de meerjarenbegroting niet sluitend is en is besloten tot preventief toezicht.

Preventief toezicht betekent in de praktijk dat besluiten enige vertraging kunnen oplopen. Nadat de raad heeft ingestemd met het voorstel moet dit eerst aan de Provincie worden voorgelegd alvorens het besluit van kracht wordt. Tot aan de goedkeuring van de begroting 2003 door Gedeputeerde Staten van de Provincie kan de gemeente Sint-Oedenrode een kwart van de uitgaven zelf doen . Daarna moeten alleen de begrotingswijzigingen 2003 vooraf door de Provincie worden goedgekeurd.

Verkoop Obragas
De raad heeft over de gevolgen van de verkoop van de aandelen Obragas gesproken naar aanleiding van een ingekomen brief van Obragas over de publicatie in het Eindhovens Dagblad. Afgesproken is dat informatie over dit onderwerp geplaatst wordt op deze gemeentepagina.

Begin 2001 is door de aandeelhouders, gemeenten en provincie, besloten tot verkoop van de aandelen van Obragas. Gelet op het specifieke karakter is het gehele verkoopproces begeleid door Holland van Gijzen en ABN-AMRO. Door alle gemeenten en ook de provincie is unaniem ingestemd met het contract.
De verkoopprijs was gebaseerd op de waarde van Obragas op 1 januari 2001. Niet bekend was echter op welk moment de Minister de verkoop zou goedkeuren en dus tot betaling zou worden overgegaan. In het contract is dan ook een bepaling opgenomen hoe het rendement te berekenen over de periode van 1 januari 2001 tot het tijdstip van feitelijke betaling. Na goedkeuring door de Minister is op 14 juni 2002 tot betaling overgegaan. RWE, koper van Obragas, heeft geen invloed gehad op het tijdstip van goedkeuring door de Minister. Vervolgens is aan de hand van het afgesloten contract door Deloitte & Touche het rendement berekend over de periode van 1 januari 2001 tot en met 14 juni 2002. Door het diverse verloop van de kasstromen viel het rendement tegen; in het eerste halfjaar wordt relatief veel ingekocht terwijl ontvangsten pas later. Ook in voorgaande jaren was dit het geval. Door de externen is unaniem geconcludeerd dan alles berekend is overeenkomstig de afgesloten contracten.

Afdeling Financien,
tel. (0413)481230

Aanvraag Kapvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 1 populier, staande op het landbouwperceel sectie K nummer 337, gelegen achter de woning aan de Eversestraat 28, in verband met de aanleg van een poel.

- 6 eiken, staande langs de Corridor, tussen de parkeerplaatsen langs de parallelweg van de Corridor, ter hoogte van de woning met huisnummer 1, in verband met de aanleg van nieuwe parkeerplaatsen.

De relevante bescheiden liggen vanaf heden tijdens openingstijden, gedurende 2 weken, ter inzage bij de afdeling Wegen en Groen. Ingevolge de Algemene Wet Bestuursrecht zijn belanghebbenden in de gelegenheid binnen de aangegeven termijn hun zienswijze schriftelijk of mondeling, over deze voornemens naar voren te brengen.

Verleende kapvergunning
Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 2 kastanjes, staande in het weiland behorende bij de woning aan de Populierenlaan 61, in verband met de slechte kwaliteit en vitaliteit van de bomen.

- 1 dode els en 1 eik, staande in de groensingel op het perceel sectie K nummer 57, plaatselijk bekend als Bikkelkampen 2, in verband met de slechte vitaliteit van de eik.

- 21 populieren, staande op het perceel sectie F nummer 2622, gelegen nabij het perceel Broekdijk 10, in verband met het kaprijp zijn van de populieren, er moeten nieuwe populieren worden herplant.
- ca. 300 populieren, staande op de percelen sectie I, nummers 5480, 5481, 2735 en 2736, gelegen aan de Hofstad en de Hoek, in verband met het kaprijp zijn van de populieren, er moeten nieuwe bomen worden herplant.

Tevens maken Burgemeester en wethouders bekend dat per direct toestemming is verleend voor het vellen van:

- 1 linde, staande in de groenstrook langs de Coeveringslaan, ter hoogte van de woning met huisnummer 58, de boom staat los en kan omvallen/omwaaien.

Belanghebbenden kunnen tegen deze beslissingen binnen zes weken na de datum van verzending aan de aanvrager, een bezwaarschrift en een voorlopige voorziening aanvragen. Het bezwaarschrift met motiveringen moet schriftelijk worden ingediend bij ons college. Voor nadere informatie kunt u bellen met onderstaand telefoonnummer.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel.(0413) 481380