De inloopbijeenkomst van de reconstructie op 29 januari in Raalte was de klap op de vuurpijl. Het was de laatste bijeenkomst in een reeks van dertien. Zon 400 mensen bogen zich over de kaarten die werden gepresenteerd. Hiermee komt het totale aantal bezoekers ruim over de 2000.

De streekcommissies van Salland, Zuidwest-Twente en Noordoost-Twente gaven tijdens de bijeenkomsten uitleg over de concept-zoneringskaart, waarop wordt aangegeven waar intensieve veehouderij zich kan ontwikkelen en waar niet.

De avonden hadden een informeel karakter. De bezoekers kwamen veelal met vragen over hun eigen situatie. Zij lieten zich dan ook volop en persoonlijk laten informeren door de aanwezige leden van de streekcommissie en deskundigen van de provincie en gemeenten.

Discussies
Rond de kaarten die her en der in de zalen verspreid lagen en hingen, ontstonden geanimeerde discussies. Het bleek dat de reconstructie met name door agrariërs vaak wordt gezien als een bedreigende maatregel van de overheid. Ook de vraag Is er wel geld voor de uitvoering van de plannen werd regelmatig gesteld. Maar er was ook veel begrip. Het is voor de meesten duidelijk dat er iets moet gebeuren.

De opzet van de bijeenkomsten werd over het algemeen gewaardeerd. Hoewel er nog geen volledige duidelijkheid kon worden over de kaarten, gingen de meeste mensen redelijk tevreden met het antwoord op hun vragen naar huis.

Inspraak

In de komende weken worden de kaarten nog verder aangepast. De opmerkingen en suggesties van de inloopbijeenkomsten worden daarin verwerkt. Vervolgens stellen de drie streekcommissies de deelplannen vast en voegt de reconstructiecommissie deze samen tot één reconstructieplan voor het gehele Overijsselse reconstructiegebied. Naar verwachting zal de officiële inspraak hierop in juni plaatsvinden.

Inloopavonden reconstructie goed bezocht

College daagt Provinciale Staten uit

Provincie koopt eerste bedrijf reconstructie platteland

GS presenteert ontwerpvisie 'Goed wonen in Overijssel'

Jan Franssen:

Wekelijks verkiezingsprogramma op TV Oost

Overijssel scoort hoogste opkomst

© 05-02-2003 Provincie Overijssel