VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Groei musicalbezoek 9 procent ondanks stagnerende economie

Tijdens een persconferentie in het Fortis Circustheater in Scheveningen maakte Joop van den Ende zijn toekomstplannen voor het musicaltheater in het binnen- en buitenland bekend. Ondanks de recessie blijkt het Nederlandse publiek zijn weg naar het theater te vinden. Net als de vorige jaren stevent Joop van den Ende Theaterproducties ook dit jaar af op een fikse groei. De prognose halverwege het seizoen is dat de groei in de verkoop van musicaltickets 9 % bedraagt ten opzichte van vorig jaar.

De hitmusical Aida heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. Deze productie zal na 3 augustus 2003 verhuizen naar Duitsland (Essen) en heeft dan naar verwachting 1,2 miljoen bezoekers in Nederland getrokken. De musical The Sound of Music zal na Aida het theater in Scheveningen gaan bespelen.Van alle Nationale Tour- producties van Joop van den Ende Theaterproducties is deze productie de meest succesvolle. Vanaf 28 augustus is de voorstelling vier maanden in het Circustheater te zien. Joop van den Ende sprak de verwachting uit tegen het einde van de speelperiode de 750.000e bezoeker van deze show te mogen verwelkomen.

Speciaal voor The Sound of Music, de familie-musical bij uitstek, introduceert Joop van den Ende het family ticket, waarmee men vier kaarten kan kopen voor de prijs van drie voor een voorstelling op dinsdag, woensdag en zondag (matinee en avond). Eerder introduceerde Stage Holding GmbH, de Duitse dochteronderneming van het internationale live entertainment bedrijf van Joop van den Ende, dit ticket met veel succes in Duitsland.

Joop van den Ende kondigde aan volgend theaterseizoen twee nieuwe grote producties naar Nederland te halen. The Lion King zal in 2004 The Sound of Music opvolgen in Scheveningen en de ABBA-hitmusical Mamma Mia! gaat op 28 september 2003 in première in het Beatrix Theater in Utrecht. Beide theaters zullen in verband met de grootte van de shows ingrijpend worden verbouwd. Het Beatrix Theater zal een complete metamorfose ondergaan, waar een extra balkon in het zaal een belangrijk onderdeel van uitmaakt.