week 6 - 5 februari 2003

* COLLECTE

* DE KOMENDE WEEK OP BARNEVELD.NL

* LUIERACTIE: OOK ZAKKEN VERKRIJGBAAR BIJ PEUTERSPEELZALEN IN DE KERNEN

* GROOT ONDERHOUD SLINGERUURWERK NH-KERKTOREN VOORTHUIZEN
* VAKANTIEGIDS BETAALBARE VAKANTIES UIT

* AFFICHES VERKIEZINGSBORDEN

* NIEUW STEMBUREAU DE BURGT

* STEMMEN IN EEN VOOR MINDER-VALIDE KIEZERS INGERICHT STEMBUREAU
* BOUWEN

* MILIEU

* AGENDA

COLLECTE

In de week van 10 tot met 15 februari is er in de gemeente Barneveld een collecte voor Amnesty International.

DE KOMENDE WEEK OP WWW.BARNEVELD.NL:


· Informatie over verkiezingen Provinciale Staten (rubriek Bestuur en Politiek)

· Nachtvrienden in het Koetshuis (rubriek Onderwijs)
LUIERACTIE: OOK ZAKKEN VERKRIJGBAAR BIJ PEUTERSPEELZALEN IN DE KERNEN!

Afgelopen vrijdag is de luieractie van start gegaan. Inwoners van de gemeente Barneveld met kinderen in de luierleeftijd kunnen gratis speciale afvalzakken ophalen om de luiers in te doen en deze zakken kunnen weer naar speciale containers gebracht worden. Op deze manier wordt het milieu gespaard, de luiers worden met een speciaal productieproces gerecycled en de grijze container zit een stuk minder vol. In vier dagen tijd hebben al meer dan 100 mensen de gratis zakken opgehaald bij de drie uitgiftepunten. Dat zijn de balies van het gemeentehuis (Raadhuisplein 2 en 3) en de Werf aan de Kallenbroekerweg. Om ook voor de inwoners van het buitengebied het gemakkelijker te maken zijn er vanaf nu ook zakken verkrijgbaar bij:


· Stroe: peuterspeelzaal De Bengels

· Voorthuizen: peuterspeelzaal Hummelweide

· Zwartebroek: peuterspeelzaal De Belhameltjes
· Kootwijkerbroek: peuterspeelzaal De Rakkertjes
· Garderen: peuterspeelzaal Dreumesland

Men hoeft dan niet speciaal naar Barneveld om de zakken op te halen. Bij het ophalen wordt gevraagd een registratieformulier in te vullen.

GROOT ONDERHOUD SLINGERUURWERK NH-KERKTOREN VOORTHUIZEN

Het mechanische slingeruurwerk in de NH-kerktoren heeft groot onderhoud nodig. Tijdens inspecties is namelijk gebleken dat verschillende lagers e.d. zijn uitgesleten waardoor storingen optreden. Om de werkzaamheden naar behoren te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk dat het gehele slingeruurwerk inclusief toebehoren wordt gedemonteerd. Het uurwerk gaat naar fabriek van de koninklijke Eijsbouts b.v. in Asten die de renovatie verricht De werkzaamheden duren van 10 tot en met 28 maart van dit jaar. Tot die tijd zult u de tijdsaanduiding op de toren dus moeten missen.

Groot onderhoud
Het uurwerk dateert van 1924 en is vervaardigd door de Koninklijke Eijsbouts, klokkengieterij en fabriek voor torenuurwerken. In 1997 is een aanpassing aan het slingeruurwerk verricht waarbij het uurwerk onder andere werd voorzien van een elektrische opwinding. In de afgelopen jaren zijn er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden aan het uurwerk geweest. Het groot onderhoud bestaat onder meer uit de volgende werkzaamheden: het vervangen van lagers en het reviseren van gangwerk- en het slagwerkgedeelte. Ook wordt een computergestuurde tijdsynchronisatie aangebracht die ervoor zorgt dat het uurwerk altijd 100% nauwkeurig op tijd loopt en zorgt voor automatische overschakeling van naar de zomer- en wintertijd.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de heer V.M. Rams van de afdeling Vastgoed en Infrastructuur, telefoon (0342) 41 51 56.

VAKANTIEGIDS BETAALBARE VAKANTIES UIT

In deze tijd van het jaar, waarin de dagen weer langer worden, gaan veel mensen vakantieplannen maken. De Cliëntenraad Werk, Zorg en Inkomen heeft goed nieuws voor mensen met een minimum inkomen; de Vakantiegids met betaalbare vakanties 2003 is uit! In deze gids vindt u veel mogelijkheden om alleen of met uw gezin op een betaalbare manier er op uit te gaan. U kunt de gids voor 2,50 (inclusief verzendkosten) bestellen bij :
DISK
Noordermarkt 26
1015 MZ Amsterdam
e-mail: DISK@WXS.nl

AFFICHES VERKIEZINGSBORDEN

Op 11 maart aanstaande zijn er provinciale verkiezingen. Ook deze keer worden er in de gemeente weer op 13 punten in de gemeente borden geplaatst waarop de deelnemende partijen desgewenst hun affiches kunnen plakken om de aandacht op hun partij te vestigen. Vanwege de beschikbare ruimte kan per bord maar 1 affiche van uw partij worden geplakt.
Om onnodig rondrijden door de gemeente te voorkomen is er gelegenheid om maandag 24 februari aanstaande tussen 10.00 en 15.00 uur verkiezingsaffiches op de borden te plakken in de gebouwen van de Gemeentewerf, Kallenbroekerweg 121 in Barneveld. De 13 sets borden staan dan daar opgesteld. U dient wel zelf voor lijm en gereedschap te zorgen.
Medewerkers van de Gemeentewerf plaatsen vervolgens op dinsdag 25 en woensdag 26 februari de borden op de gebruikelijke locaties. Daarna kunt u ook daar nog affiches opplakken of vervangen.

Voor meer informatie over het plakken en het plaatsen van de borden kunt u terecht bij de heer W. de Boer van de afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR).

NIEUW STEMBUREAU DE BURGT

Met de komst van de nieuwe woonwijk De Burgt zal het stembureau De Burgt, in het nieuwe district 13 voor het eerst gebruikt worden tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 11 maart aanstaande. Alle straten in De Burgt en De Briellaerd vallen onder dit nieuwe stemdistrict. Al deze kiesgerechtigden hebben in het Kerkgebouw aan het Jan Seppenplein gestemd. Vanaf nu kunnen zij stemmen in het schoolgebouw aan de Nederwoudseweg 39.

OPENBARE KENNISGEVING

Bekendmaking deelnemende partijen t.b.v. verkiezing leden Provinciale Staten van Gelderland op 11 maart 2003:
Nr Aanduiding
1 Christen Democratisch Appèl (CDA)
2 VVD
3 Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)
4 GROENLINKS
5 Democraten 66 (D66)
6 Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)
7 SP (Socialistische Partij)
8 Leefbaar Gelderland/De Groenen
9 ChristenUnie
10 Lijst Pim Fortuyn (LPF)
11 Nederlandse Volks-Unie (NVU)

Een geldige lijstencombinatie is aangegaan door: 3. Partij van de Arbeid (P.V.D.A.) en 5. Democraten 66 (D66) 4. GROENLINKS en 7 SP (Socialistische Partij)
6. Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) en 9. ChristenUnie

De voorzitter van het centraal stembureau, Paulien Krikke

STEMMEN IN EEN VOOR MINDER-VALIDE KIEZERS INGERICHT STEMBUREAU

De burgemeester van W.A.Burgering maakt bekend, dat voor de verkiezing van de leden van provinciale staten op dinsdag 11 maart 2003 onderstaande stemlokalen op zodanige wijze zullen zijn ingericht, dat voor minder-valide kiezers de mogelijkheid bestaat daar zelfstandig hun stem uit te brengen.
Nummer Aanduiding stemdistrict Adres stemdistrict 1 "Ruimzicht" Ingang Amersfoortsestraat Rozenhof 1 2 School m/d Bijbel "De Spreng" Van Houtenlaan 3 3 N.H. Prins Mauritsschool Jacob Catsstraat 82
4 Openbare basisschool"De Zonnebloem" Begoniastraat 127 5 Goede Herderkerk Jan Seppenplein 70
6 Ds. Fraanjeschool,loc."De Vesting" Lijsterstraat 6 7 C.S.T. "Christiaan Huygens" Wilhelminastraat 82 8 Kerk Ger.Gem. in Nederland Van den Bogertlaan 22 9 Verpleeghuis Norschoten Klaverweide 1
10 Dep. Openb. Basisschool "De Zandberg" Lange Voren 92 11 Zorgcentrum "Elim" Vliegersvelderlaan 42
12 Zorgcentrum "Nebo" Johan de Wittlaan 12
13 Ds. J. Fraanjeschool loc. De Burgt Nederwoudseweg 39 14 Ontspanningsgebouw "De Voeg" Rudolphlaan 2
15 Verenigingsgeb. Sportpark Overbeek Van de Bleekstraat 24 16 Dorpshuis "De Belleman" Albert van Meerveldstraat 87 17 Cafe-Restaurant Buitenlust Hoofdstraat 89
18 Chr.Basissch." Dr. W. van den Berghschool" Gerard Doustraat 125 19 Woon en zorgcentrum Nieuw Avondrust van den Berglaan 30 20 Openbare Basisschool "De Regenboog" Jan de Jagerweg 65 21 Christelijke Basisschool "De Hoeksteen" Veldkampstraat 1 22 Dorpshuis "De Koepel" Putterweg 1
23 Verenigingsgebouw "De Kooi" De Brink 2
24 Christelijke Basisschool "De Bron" Stroeërweg 76 25 School m/d Bijbel "De Lichtboei" Veluweweg 152 26 "Het Dorpshuis" Jan van der Heydenstraat 75

Een kiezer, die niet in één van de vermelde stemdistricten staat geregistreerd, dient, teneinde toch in één van die districten een stem te mogen uitbrengen, de oproepingskaart vooraf bij Bureau verkiezingen te laten omzetten in een kiezerspas. Dit kan geschieden tot uiterlijk dinsdag 6 maart 2003.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door Bureau verkiezingen, Raadhuisplein 2.

Plaats: Barneveld De burgemeester voornoemd,
Datum : donderdag 30 januari 2003 W.A.Burgering

BOUWEN

De volgende aanvragen voor een bouw- of sloopvergunning zijn binnengekomen.

Aanvragen om een bouwvergunning
Bouwadres Naam aanvrager Bouwplan

Barneveld
Anthonie Fokkerstraat 6 J.J. van Raay en M.L. van Tilburg verbouwen van een bedrijfshal
Barnseweg 101 E.H. Verschuur bouwen van een loods Donkervoorterweg 17 P.L. Zwiers en mw. A. Winkelman plaatsen van een dakkapel
Kleuterweg 3 J.H. Bouw bouwen van een loods
Leibeek 39 A.R. Haverkamp uitbreiden van een woning Raperbeek 22, 38, 58, 182 en 192 Bouwbedrijf R. van de Mheen B.V. uitbreiden van vijf woningen

Kootwijkerbroek
Nachtegaalweg 12 S.G. Moerman bouwen van een woning met paardenstalling

Stroe
Tolnegenweg 26 J. Eman bouwen van een woning/garage / berging / kantoorruimte

Voorthuizen
Rijksweg 77 W.M. Kuijsten bouwen van een hooischuur en een berging Appelseweg naast 1-2 G. van Leeuwen bouwen van een garage/berging

Zwartebroek
Platanenstraat 52 M. van Zwol uitbreiden van een woning

Aanvragen om een sloopvergunning

Adres Naam aanvrager Sloopplan
Kootwijkerbroek
Horselerweg 25 H. van Luttikhuizen geheel slopen van een varkensstal

Inzien van aanvragen?

Aanvragen en plannen inzien
Alle aanvragen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld. De beoordeling van deze aanvragen moet nog beginnen. Het is daarom nu nog niet bekend of voor deze aanvragen een vergunning wordt verleend.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

BOUWPLANNEN DIE AFWIJKEN VAN HET BESTEMMINGSPLAN

Onderstaande bouwplannen passen niet zonder meer binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders kunnen binnen bepaalde grenzen vrijstelling verlenen. Zij willen vrijstelling verlenen voor de volgende bouwplannen:

Bouwadres Bouwplan
Barneveld
Klaverweide 1 / Stg. Christelijk Verpleeghuis Barneveld (b) bouwen van een verbindingsgang
Watertuin 310 / J. van Veldhuizen (a) verbouwen en uitbreiden van een woning

Kootwijkerbroek
Essenerweg 152 / H. van Omme (a) verbouwen van een boerderij Vinkekampweg 51 / G. Barten (a) verbouwen en uitbreiden van een woning

Zwartebroek
Platanenstraat 19 / G. Buijtenhuis (a) bouwen van een woning met garage

Inzien van plannen en reageren op besluiten over plannen?

Plannen inzien
Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld.

Reageren op voorgenomen besluiten
Bent u het niet eens met de voorgenomen besluiten van het college van burgemeester en wethouders over de bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan? Schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Het college zal uw reactie meewegen in het definitieve besluit. De inzagetermijn en reactietermijn zijn niet voor ieder plan dezelfde. Deze termijnen zijn twee weken (vanaf 7 februari 2003 tot en met 20 februari 2003) of vier weken (vanaf 7 februari 2003 tot en met 6 maart 2003). Achter het bouwadres is met een letter aangegeven welke termijn geldt: a= 2 weken, b= 4 weken.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de plannen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

MILIEU

Ontwerpmilieuvergunning
Het is de bedoeling om aan het hieronder genoemde bedrijf een milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunning ligt tot en met 6 maart 2003 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunning kunnen worden ingediend tot en met 7 maart 2003.
Bedrijfsadres Naam aanvrager Aanvraag voor
Barneveld
Oude Renswoudseweg 1-3 De heren H. van Laar sr. en jr. Revisievergunning voor een veehouderij

In te trekken milieuvergunning
Het is de bedoeling van het volgende bedrijf de milieuvergunning gedeeltelijk in te trekken. Het besluit ligt tot en met 20 februari 2003 ter inzage. Bedenkingen tegen dit besluit tot intrekking van de milieuvergunning kunnen worden ingediend tot en met 20 februari 2003.

Bedrijfsadres Intrekking betreft
Kootwijkerbroek
Walhuisweg 36 Alle vergunde legkippen

Meldingen (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer) De volgende bedrijven hebben een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De meldingen liggen ter inzage vanaf 7 februari 2003.

Bedrijfsadres Naam melder Melding voor
Barneveld
Bellstraat 4A META Archiefbewaarneming BV Verwerking van archieven voor bedrijven en instellingen (Besluit opslag en transport) Bellstraat 27 PB Electronics BV Import, distributie en overslag van elektronica

Melding (op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer) Van het hieronder genoemde milieuvergunningplichtige bedrijf is een melding geaccepteerd op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer voor het veranderen van het bedrijf. De melding ligt ter inzage vanaf 7 februari 2003. Tot en met 21 maart 2003 is het mogelijk bezwaar in te dienen bij burgemeester en wethouders.

Bedrijfsadres Naam melder Melding voor
Garderen
Sleedoornweg 29 De heer K. Oudendorp Een minicamping

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten
Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen

* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.
* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?
Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495222.

AGENDA:

Maandag 10 februari, 11.00 12.00 uur: spreekuur wethouders Dinsdag 11 februari, 17.00 - 20.00 uur: inloopmarkt reconstructie Putterweg in De Koepel in Garderen

---