Man aangehouden voor heling en witwaspraktijken

Woensdag 5 februari 2003

BREDA: Woensdagmorgen heeft de politie een 36-jarige man aangehouden. Dit gebeurde op verzoek van de Federale Recherche in Brussel. De man wordt verdacht van heling en witwaspraktijken. Op twee plaatsen werden doorzoekingen gedaan; in de woonwagen van de man in Breda en op een luxe motorjacht in Drimmelen. In de woonwagen trof men een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aan. De boot is in beslag genomen. Ook nam de politie een Mercedes sportwagen in beslag.

Hennep
Na de aanhouding bleken op het woonwagenterrein diverse hennepkwekerijen aanwezig. In twee schuurtjes werden hennepkwekerijen aangetroffen, met respectievelijk 398 en 480 planten. Een 39-jarige vrouw is met betrekking tot de teelt van de 398-hashplanten aangehouden en inmiddels met een dagvaarding naar huis gestuurd. In een andere schuur werden alleen 540 stekjes aangetroffen. De gemiddelde totale opbrengst van de in totaal 1400 aangetroffen planten ligt rond de 100.000 euro. Ook op twee andere plaatsen werd apparatuur aangetroffen die gebruikt kan worden om hash te telen.

XTC
Op hetzelfde terrein werden stoffen gevonden die mogelijk kunnen worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. Daarnaast werd een machine aangetroffen die mogelijk gebruikt kan worden om XTC-pillen te slaan.

Vuurwapens
Daarnaast trof de politie op de locatie zes vuurwapens aan, waarvan twee pistoolmitrailleurs en vier handwapens, drie geluiddempers en 400 patronen.

Bij de doorzoekingen kreeg de politie assistentie van 25 ME-ers. Er deden zich geen incidenten voor.

Bron: Manon Erkens