Verkeerslichten bij gevaarlijke kruisingen
5 februari 2003 - Lisa Neves Gonçalves

Het college van B&W stemt in met de raadsvoordracht om een bedrag van EUR 817.000 uit te trekken voor de plaatsing van verkeerslichten bij drie gevaarlijke kruisingen. Het gaat om de volgende kruisingen:
* Burgemeester Roëllstraat - Burgemeester Van Leeuwenlaan, stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer.


* Burgemeester Roëllstraat - Dr. H. Colijnstraat, stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer.


* Gooiseweg - Langbroekdreef, stadsdeel Zuidoost.
Verkeersonderzoek wijst uit dat verkeerslichten kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid op de kruisingen. Wethouder Van der Horst heeft de aanleg van verkeerslichten op de kruising van de Burgemeester Roëllstraat met de Dr. H. Colijnstraat al laten starten. Op de kruising van de Burgemeester Roëllstraat met de Burgemeester Van Leeuwenlaan staan sinds enkele maanden tijdelijke waarschuwingslichten in afwachting van een definitieve oplossing.

Wethouder Van der Horst: "De komende jaren trekken we extra geld uit voor de veiligheid in het verkeer en bij gevaarlijke kruisingen. Het plaatsen van de verkeerslichten is een simpele, maar effectieve maatregel om de kruising veiliger te maken. Om die reden heb ik, vooruitlopend op de het besluit van de gemeenteraad, alvast actie ondernomen. Eind februari zijn de verkeerslichten op de kruising van de Burgemeester Roëllstraat met de Dr. H. Colijnstraat klaar."

Dit besluit wordt op 19 maart in de raadscommissie behandeld; de gemeenteraad neemt op 16 april een besluit over het krediet.

© Gemeente Amsterdam