Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 5-02-2003 Persberichten district Den Bosch

MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL UIT SCHOOL, `s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is een 24-jarige man uit Vught aangehouden. Hij werd in een school aan de Onderwijsboulevard in `s-Hertogenbosch betrapt toen hij een frisdrankautomaat probeerde open te breken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

DRONKEN ZONDER RIJBEWIJS IN GESTOLEN AUTO, `s-Hertogenbosch

Dinsdagavond werd een aanrijding gemeld op het Wielsem in `s-Hertogenbosch. Ter plaatse bleek een 25-jarige vrouw uit `s-Hertogenbosch een lichte aanrijding had veroorzaakt. Bij controle bleek dat ze veel te veel had gedronken. Ze kreeg een rijverbod van 10 uur. Verder bleek ze ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto had ze even eerder weggenomen vanaf het Wielsem. In een café zag ze de sleutels liggen, die ze wegnam en met de auto ging rijden. De vrouw is voor verder onderzoek ingesloten.

SCHENNISPLEGER ACTIEF, Rosmalen/`s-Hertogenbosch

Dinsdagavond hebben drie vrouwen melding gedaan van een schennispleger. Een man met ontbloot onderlijf stond op twee plaatsen op de Tielekeshoeven in Rosmalen en bij een woning aan de van Well Groeneveldlaan in `s-Hertogenbosch voor de raam, waarbij de aandacht van de vrouwelijke bewoonsters trok. Het gaat vermoedelijk om twee verschillende schennisplegers.

VERKEERSCONTROLE, Drunen

Woensdagmorgen tussen 07.00 en 12.00 uur zijn verkeerscontroles gehouden op de Dillenburgstraat, Parkstraat en Lipsstraat in Drunen. Er werden in totaal 300 voertuigen gecontroleerd. Op de Dillenburgstraat werden 20 bromfietsen gecontroleerd. Daarbij werden 16 bekeuringen uitgedeeld. Op de rollentestbank bleek dat 5 bromfietsen een te hoog vermogen hadden. Vier bromfietsers konden niet de juiste papieren overleggen. Twee werden er bekeurd omdat ze geen helm droegen, terwijl twee andere werden bekeurd, omdat hun bromfiets geen gele plaat had. Een bromfietser kreeg drie bekeuringen. Hij was nog geen 16 jaar, droeg geen helm en reed op een onverzekerde bromfiets. Op de Lipsstraat en Parklaan werden 16 bekeuring uitgedeeld. Tien personen bleken geen autogordel om te hebben terwijl dat wel vereist was. Verder bleken 6 bestuurders te hard te rijden. De hoogste snelheid was 83 km/h.