Nieuwsbericht

maandag, 5 februari 2003, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Man aangehouden na mishandeling en belediging van agent Alkmaar, dinsdag 4 februari 2003.
Maandagmiddag werd een 39-jarige man uit Oudkarspel aangehouden op de Provincialeweg S3. Kort daarvoor had de man een bekeuring gekregen voor het fout parkeren in de binnenstad van Alkmaar. Hierbij had hij de verbaliserende agent beledigd en hem een stomp gegeven. Ondanks het feit dat de agent de man vertelde dat hij was aangehouden stapte hij in zijn auto en reed weg. Op de S3 kon hij worden aangehouden. Kort nadat hij zijn auto tot stilstand had gebracht op een parkeerplaats langs deze weg reed hij plotseling weer weg. Een agent moest opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Hij kwam hierbij op de rijbaan terecht waardoor automobilisten die daar reden uit moesten wijken om een aanrijding met de agent te voorkomen. Even verderop kon de man voor de tweede keer tot stilstand worden gedwongen en werd hij aangehouden. Na zijn verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Stereoinstallatie uit woning gestolen
Alkmaar, dinsdag 4 februari 2003.
Vandaag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Fideliostraat. Men was in het huis gekomen door het vernielen van een raam. De bewoner kon nog niet aangeven wat er precies was weggenomen. Wel wordt een stereoinstallatie vermist.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, woensdag 5 februari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werden twee bestuurders van personenauto's betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks 00.50 uur werd een 23-jarige man uit Den Helder aangehouden op Martin Luther Kingweg. Bij controle blies hij 285 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Enkele uren later werd alcoholgebruik geconstateerd bij een 30-jarige Alkmaarder. Hij werd aangehouden op de Westerweg en blies 235 ug/l.

Man aangehouden in gestolen auto met gestolen hond Oudkarspel, woensdag 5 februari 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 30-jarigre man uit Den Haag aangehouden op de Regthuisstraat. De man werd aangehouden in een bestelwagen. Omwonenden hadden de auto daar al ruim een uur zien staan met draaiende motor en waarschuwden de politie. Uit onderzoek bleek dat de auto waarin hij zat, op 4 februari 2003 was gestolen. Hierop is de man aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. In de auto werd een jongen hond aan getroffen van het ras Berner Sennen. Deze hond was in de nacht van maandag op dinsdag gestolen vanuit een pand aan de Middenweg in Heerhugowaard. De hond en zijn blijde eigenaar zijn inmiddels herenigd. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten

NOORDKOP

Inbraken in woningen
Den Helder, dinsdag 4 februari 2003.
In Den Helder was op drie verschillende plaatsen het inbrekersgilde actief. Uit de werkwijze van de dief wordt het belang van goed hang en sluitwerk overduidelijk. De inbreker brak in in een woning aan de Ruygweg. Hij kwam het pand vermoedelijk binnen door de voordeur, die niet op het nachtslot zat, open te flipperen. De hele woning werd doorzocht. Hoewel het slachtoffer nog niets mist, werd wel de nodige schade aangericht. Bij twee woningen aan de Vechtstraat werd door de dief ook een poging gewaagd. Aangezien bij een flat de voordeur niet op de knip zat, kon de inbreker hier naar binnen en nam geld weg. Bij de andere woning was echter een extra slot op de voordeur aangebracht. Hoewel er schade is ontstaan aan de deur en de sponning, kon de dief hier niet naar binnen.

Aanrijding met letsel
Den Burg, dinsdag 4 februari 2003.
Op dinsdagmiddag omstreeks 17.45 uur raakte een 53-jarige vrouw uit Den Hoorn gewond bij een eenzijdig ongeval. De vrouw reed in een personenauto over de Pontweg in de richting van de veerboot. Door het gladde wegdek raakte zij met haar auto in een slip en kwam in de berm, tegen een boom, tot stilstand. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder. De auto was total loss.

Aanrijding met alcohol
Sint Maarten, woensdag 5 februari 2003.
Op woensdagmorgen omstreeks 01.05 uur reed een 21-jarige man uit Sint Maarten in zijn woonplaats over de Dorpsstraat. In een bocht naar links kwam hij rechts naast van de weg in de bosjes. Hier botste hij met de voorzijde tegen een verkeersbord en vervolgens tegen een betonblok, waarna de auto over de kop sloeg en drie groene vuilcontainers raakte. De auto sloeg verder over de kop en kwam uiteindelijk op zijn kop tot stilstand tegen een geparkeerd staand voertuig. Bij controle bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 525 ugl. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak in vakantiewoning
Sint Maartensvlotbrug, woensdag 5 februari 2003. In de nacht van dinsdag op woensdag werd tussen 16.00 en 06.45 uur ingebroken in een recreatiewoning aan de Zeeweg in Sint Maartensvlotbrug. Het gaat om een in aanbouw zijnd huisje in een vakantiepark. Van het huisje werd de schuifpui vernield. Uit het pand werden twee vaatwassers en een wastafel ontvreemd.

Afval verbranden
Barsingerhorn, woensdag 5 februari 2003.
Op woensdagmorgen kreeg een 39-jarige man uit Barsingerhorn een proces-verbaal wegens het verbranden van afval. Bij zijn bedrijf stond een container met ongeveer 5 kuub schoon hout. Om van het afval af te komen had de man het in brand gestoken. Hij verklaarde dat de kosten voor verwijdering de laatste tijd waren verdrievoudigd en dat hij dit te duur vond.

WESTFRIESLAND

Inbraak in woning
Hoorn, dinsdag 4 februari 2003.
Tussen maandag 16.00 uur en dinsdag 16.15 uur werd er ingebroken in een pand aan 't Grachtje Over in Hoorn. De bewoners zijn juist aan het verhuizen, maar er stonden nog enkele spullen in het oude huis. De daders kwamen het pand binnen door een keukenraam aan de achterzijde van het pand te forceren. Het hele huis werd doorzocht. Kasten en lades werden open getrokken. Uit het huis werd in ieder geval een stereo-installatie ontvreemd.

Diefstal auto
Hoorn, dinsdag 4 februari 2003.
Op dinsdagmiddag omstreeks 16.30 uur werd de diefstal ontdekt van een witte Opel kadett Hatchback met kenteken XH-91-XX. De auto stond geparkeerd voor een woning aan de Siriusstraat in Hoorn. De auto was door de eigenaar op vrijdag in de Siriusstraat geparkeerd, maar getuigen hebben de auto in het weekend op het Keern zien rijden.

Inbraak in bedrijf

- Hoorn, dinsdag 4 februari 2003.
Op dinsdagavond werd omstreeks 23.00 uur ingebroken in de apotheek aan het Betje Wolffplein in Hoorn. De daders kwamen binnen door een steen door het raam van een kantoorvertrek te gooien. Uit het kantoor werden computers en flatscreens ontvreemd.

- Hoorn, dinsdag 4 februari 2003.
Op dinsdagavond werd tussen 18.00 en 20.30 uur een raam ingegooid aan de voorzijde van een bedrijfspand aan de Verlengde Lageweg te Hoorn. De daders hebben vervolgens uit het bedrijfspand 6 laptops, een palmtop en twee DVD-spelers ontvreemd.