Persbericht

CDA wil Albert Heijn in Overschie

In een artikel in het RD van 5 februari 2003, Overschie wil een AH-super in hart van deelgemeente , staat te lezen dat Overschie een Albert Heijn in zijn centrum wil. Het CDA vindt dat er gehoor moet worden gegeven aan de wens van het Dagelijks bestuur en bewoners van Overschie .

Uit onderzoek, het Distributieplanologisch Onderzoek uit 1997 (in opdracht van Overschie en OBR uitgevoerd door Kolpron), blijkt dat zo n 25% van de koopkracht weglekt. Het gaat hier om de koopkracht die wordt besteed aan de dagelijkse levensbehoeften. Overschie zet alles op alles om de koopkracht weer terug te halen. Hiertoe zijn reeds de fysieke voorbereidingen getroffen voor een nieuw winkelgebied op de voormalige MEAO-lokatie aan de Burgemeester Baumannlaan. Naast broodnodige woningen wordt voorzien in kwaliteitsuitbreiding van het winkelbestand.

In de analyse van het Dagelijks Bestuur van Overschie, waarin nadrukkelijk de wens van het winkelend publiek is meegenomen, is een Albert Heijn de beste keus.

Het RD schrijft dat het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam heeft aangegeven dat de deelraad niet zomaar een exploitant kan kiezen, maar die keuze aan de projectontwikkelaar moet overlaten.

Harm van den Born (CDA) vindt dat de voorkeur van bewoners en het Dagelijks Bestuur hier leidend zou moeten zijn. Daarom stelt Van den Born het College de volgende vragen:


* Is het college op de hoogte van dit artikel in het RD? En is zij bekend met de, in dit artikel genoemde, ontwikkelingen?

* Is het College het met de CDA-fractie eens, dat de komst van een Albert Heijn in het Centrum van Overschie een goede ontwikkeling is?
3. Ziet het College, ondanks de mening van het OBR, mogelijkheden om, in overleg met het DB van Overschie, de komst van een Albert Heijn in het centrum van Overschie te bevorderen of te realiseren? Zo ja, is het College hiertoe ook bereidt? Zo nee, waarom niet?

Rotterdam, 5 februari 2003

noot voor de redactie/