PERSBERICHT

Den Haag, 5 februari 2003

Wouter Bos opent Warmline

PvdA-fractieleider Wouter Bos onthult op woensdag 5 februari om 18.00 uur het telefoonnummer van de Warmline, een project voor en door mensen met een psychiatrische achtergrond. Hij doet dit in De Waterheuvel, Sarphatistraat 43 in Amsterdam.

De Waterheuvel helpt mensen op weg. Die hulp gaat verder dan een inzet van 9 tot 5 op doordeweekse dagen. Met het telefoonproject de Warmline zorgt de Waterheuvel ervoor dat mensen ook in het weekend steun aan elkaar kunnen hebben.

Wouter Bos opent de Warmline omdat hij het een goed initiatief vindt: 'Het is een project dat niet van bovenaf is opgelegd, maar van onderop komt. Daarmee is de vraag of er behoefte aan is al bij voorbaat met 'ja' beantwoord.'

Ook is de Warmline een kleinschalig project waarbij de menselijke maat centraal staat, de kosten te overzien zijn en gericht resultaat wordt geboekt. 'Ik hou van dit soort projecten, omdat ze mensen die dat nodig hebben een steuntje in de rug geven en ze daardoor in staat stellen zelf vorm te geven aan hun leven', aldus Wouter Bos.



Partij van de Arbeid