Politieberichten district Breda (deel II)

Breda. woensdag 5 februari 2003

Man vernielt flitspaal

ZUNDERT: Gisteravond omstreeks 19.20 uur zagen twee agenten die vanuit Rijsbergen over de Bredaseweg richting Zundert reden dat de bestuurder van een grijze BMW met zijn auto achteruit tegen een flitspaal reed. De agenten hebben de verdachte, een 38-jarige man uit Etten-Leur, aangehouden.

De verdachte verklaarde dat hij circa 85 km/per uur had gereden en geflitst was. Hierdoor kwam een woede die hij de gehele dag al voelde naar boven, waarna hij zich met zijn auto op de flitspaal afreageerde. De flitspaal is door de actie van de man wat schever komen te staan, de camera werd niet beschadigd. De verdachte is bereid de schade te vergoeden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man houdt buren met camera`s in de gaten

ETTEN-LEUR: Een 55-jarige man in Etten-Leur is gisteren door de politie van Etten-Leur gehoord vanwege stalking. De man maakte vanuit zijn woning, in de muzikantenbuurt, met videocamera`s opnamen van de buren.

Hij had een camera tussen de lamellen van de badkamer gehangen die hij richtte op het pad naast de voordeur van de woning van de buren. De agenten die ter plaatse kwamen werden ook door de bewoner met een handcamera vanuit de woning gefilmd. Ook aan de achterzijde van de woning had de bewoner een camera gehangen, gericht op de tuin van de buren. De politie heeft een verklaring van de man opgenomen en hem aangezegd dat hij de camera`s moet verwijderen. De man zegt tot de actie te zijn gekomen omdat zijn buren hem ook met een camera hadden gefilmd. De verdere beweegredenen van de man werden echter niet erg duidelijk.

Inbraak kantoorpand

BREDA: In een kantoor aan de Rat Verleghstraat is ingebroken. Men heeft zich toegang tot het pand verschaft door twee ruiten te vernielen. Uit het pand is een PC gestolen.

Bestuurder aangehouden na verkeersongeval

LANGEWEG: Reed vanmorgen omstreeks 04.30 uur een 46-jarige bestuurder uit Iselles (België) over Rijksweg A-16 vanuit Rotterdam in de richting Breda ter hoogte van Langeweg tegen de vangrail. De bestuurder, die niet gewond was, verklaarde een lekke band gehad te hebben. Uit onderzoek bleek echter dat hij gedronken had. De bestuurder is aangehouden vanwege het rijden onder invloed. Tevens werd hem een rijverbod van 7 uur opgelegd. De auto is getakeld.

Diefstal compressor

MOERDIJK: Is dinsdag 4 februari jl. aangifte gedaan van diefstal van een compressor van het werkterrein van Volker Stevin ter hoogte van Moerdijk. Deze compressor had een waarde van ongeveer 13.000 Euro.

Autogordel controle levert 17 overtreders op

ZEVENBERGEN: Door het verkeershandhavingsteam is op dinsdag 4 februari tussen 13.30 en 16.15 uur op de Langeweg te Zevenbergen een controle gehouden op het dragen van de autogordel. De controle werd uitgevoerd door zes medewerkers, de bestuurders werden ter plaatse bekeurd. Zeventien personen hadden zich niet gehouden aan de draagplicht en hebben een bekeuring gehad.

Diefstal uit bouwkeet

ZEVENBERGEN: Is vandaag woensdag 5 februari aangifte gedaan van diefstal stroomaggregaat te Zevenbergen. Men heeft een bouwkeet open gemaakt en deze aggregaat daaruit gestolen.

Eenzijdige ongevallen

STANDDAARBUITEN: Vond dinsdagmorgen 4 februari jl. op Rijksweg A59 ter hoogte van Standdaarbuiten een verkeersongeval plaats waarbij een bestuurder van een personenauto door het gladde wegdek in een slip raakte en vervolgens op de kop in de berm tot stilstand kwam. De bestuurder, een 36-jarige man uit Numansdorp, kwam met de schrik vrij. De auto is getakeld.

WILLEMSTAD: Vond op dinsdagavond 4 februari een eenzijdig verkeersongeval plaats op Rijksweg A-29 ter hoogte van Willemstad. Aldaar reed een 30-jarige bestuurder uit Rotterdam in de richting Willemstad. Op een gegeven moment raakte de auto in de slip en botste tegen de vangrail waarna het voertuig tolde. De bestuurder kwam met de schrik vrij en auto is ter plaats getakeld.

Vernieling aan woning

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 4 februari 2003 werd aangifte gedaan van vernieling aan een woning aan de Albatros te Etten-Leur. Twee onbekenden hebben stenen kippen tegen de ramen en de voordeur van de woning gegooid waardoor schade ontstond.

Diefstal auto

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 4 februari 2003 werd aangifte gedaan van diefstal van een personenauto, merk: Audi, type 80, kleur: rood, voorzien van het kenteken: DN-ZD-23, die op een parkeerplaats Cimbaalhof stond geparkeerd.

Inbraak bedrijf

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 4 februari 2003 werd aangifte gedaan van een inbraak in een bedrijf aan de Handelsweg te Etten-Leur. Een raam aan de voorzijde van het pand werd met een breekvoorwerp opengebroken. In de kantoorruimte werden de kabels van een scanner losgetrokken. Tevens heeft men gepoogd een p.c. en een flatscreen weg te nemen, wat niet is gelukt, omdat de computerapparatuur aan het bureau was vastgezet.

Diefstal bromfiets

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 4 februari 2003 werd in de Jeroen Boschstraat te Etten-Leur een zwarte Aprilla bromfiets met verzekeringsnummer: RS50RE ontvreemd.

Inbraak auto`s

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 4 februari 2003 werd ingebroken in een groene Citroen Berlingo, voorzien van het kenteken: VX-DL-63, die op een parkeerplaats aan de kerkwerve te Etten-Leur stond geparkeerd. Het linkerachterruitje werd ingeslagen en uit de auto werd een GSM, merk: Nokia, type 3310 ontvreemd. Op dinsdag 4 februari 2003 werd ook ingebroken in een blauwe Volkswagen Lupo, die op de Vondellaan te Etten-Leur stond geparkeerd. Het slot van het rechter portier werd vernield. Uit de auto werd een autoradiocd-recorder ontvreemd.

Tanken zonder te betalen

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 4 februari 2003 werd aangifte gedaan van het tanken zonder te betalen bij een tankstation aan de Oostpoort te Etten-Leur. Getankt werd met een Cabrio, voorzien van het kenteken: NX-RX-91. De kentekenplaten waren gestolen. Gisteren werd eveneens een aangifte opgenomen van het tanken zonder te betalen bij de Esso aan Rijksweg A58 te Etten-Leur. Het voertuig waarmee werd getankt kwam niet overeen met het opgegeven kenteken.

Vernieling aan auto

Op dinsdag 4 februari 2003 werd aangifte gedaan van vernieling van een zwarte Suzuki Swift, voorzien van het kenteken: JD-FS-29. Op de motorkap en rondom is een afbijtmiddel op de auto aangebracht waardoor de verf loslaat. De auto moet worden overgespoten.

Krantenbezorger mishandeld

ETTEN-LEUR: Op zondagmiddag 2 februari jl. werd omstreeks 12.30 uur een 13-jarige krantenbezorger op het Vincent van Goghplein zonder aanleiding mishandeld door een groep jongeren, waarvan de gemidddelde leeftijd circa 16 jaar is. Het betreft een groep skaters. Een van de jongeren had het navolgende signalement: circa 1.75 meter, blank, rood geverfd haar met stekels, oorring boven in het rechter oor.

Brandstichting

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 4 februari 2003 werd aangifte gedaan van het in brand steken van een kliko, die in de brandgang achter de woningen aan de Waldhoornlaan te Etten-leur stond. Ook een schutting vatte vlam.

Brand in woning door kaars

ETTEN-LEUR: Op dinsdag 4 februari 2003 ontstond brand in een woning aan de Wilhelminalaan. De brand is vermoedelijk ontstaan door een brandende kaars. Opzet wordt uitgesloten.

Bron: Willem van Hooijdonk