Hitachi Data Systems benoemt ACAL tot distributeur Thunder 9530 V Series storage-systemen voor midrange-markt

Waardenburg, Eindhoven, 5 februari 2003 - Hitachi Data Systems (HDS), dochteronderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), heeft ACAL Nederland BV benoemd tot eerste - en voorlopig enige - distributeur van haar Thunder 9530 V Series modulaire storage-systemen. ACAL is door Hitachi Data Systems benoemd tot distributeur binnen het TrueNorth Solutions Alliance-programma.

De benoeming van de value-added distributeur ACAL door Hitachi Data Systems is ingegeven door het feit dat de storage-leverancier meer werk wil maken van de midrange-markt. "We zijn traditioneel sterk in de enterprise-markt, waar we overwegend op basis van direct accounts werken", zegt Cees Heikamp, Partner Manager bij HDS. "Hitachi Data Systems is marktleider in deze sector. In de midrange-markt zijn we nog relatief klein. Daar brengen we verandering in met de beschikbaarheid van de nieuwe Thunder 9500 V Series-productlijn. We hebben daarbij gekozen voor een modulair en schaalbaar concept van systemen die gebruikmaken van dezelfde hoogwaardige beheersoftware als de enterprise storage-systemen van Hitachi Data Systems. De nieuwe instapmodellen lenen zich uitstekend voor het inschakelen van een value-added distributeur die thuis is in de storage-wereld."

"ACAL is de best gekwalificeerde distributeur", aldus Heikamp. "Het bedrijf heeft kennis van de midrange storage-markt en beschikt over een uitstekend reseller-netwerk in deze markt. Daarnaast biedt ACAL toegevoegde waarde met programma's op het gebied van training, services, commerciële activiteiten en financiën. Het is een gezond bedrijf, wat voor klanten continuïteit waarborgt. Het belangrijkste is dat ACAL een succes wil maken van de HDS-systemen. Daar komt bij dat het bedrijf door zijn focus op Fibre Channel-oplossingen en zijn partnerships met leveranciers als Brocade en Legato de markt zeer goed kent. We gaan investeren in elkaar om gezamenlijk succes te realiseren."

"ACAL is enthousiast over de benoeming tot distributeur in het Gold Solution Partner-programma", zegt Marcel van Eemeren, Divisional Manager IT Products & Solutions bij ACAL. "De Thunder-productlijn van Hitachi Data Systems past binnen ons portfolio van complete storage-oplossingen. Wij hebben evenals Hitachi Data Systems een sterke ambitie om de midrange-markt te overtuigen van het belang van hoogwaardige storage-oplossingen die hoge prestaties bieden en de bedrijfscontinuïteit krachtig ondersteunen."

ACAL
ACAL Nederland houdt kantoor in Eindhoven (NL) en Diegem (B), en is een dochter van het aan de beurs in Engeland genoteerde ACAL PLc. ACAL profileert zich als een Europese value-added distributeur en levert specialistische design-in-, support-, sales- en marketingdiensten aan haar internationale leveranciers. De value-added filosofie en geografische dekking stellen de groep in staat om haar klanten specialistische kennis en ondersteuning te bieden op een pan-Europese basis. De business van ACAL is verdeeld in de productgroepen Electronic Components, IT Products, IT Parts Services en Industrial Controls. Voor meer informatie www.acalplc.co.uk of voor de Benelux www.acal-it.com

Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems helpt ondernemingen hun informatie optimaal in te zetten. Daartoe zet HDS haar TrueNorth-strategie in, gericht op storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. HDS levert enterprise-klasse en modulaire storage-systemen, storage-managementsoftware en professional services, aangevuld met de beste producten van derde partijen dankzij een aantal strategische allianties. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in 170 landen op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl

Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. is één van 's werelds grootste elektronicabedrijven met circa 320.000 werknemers. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid scala van producten, waaronder informatiesystemen, elektronische producten, industriële systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

ACAL
Marcel van Eemeren
Tel: +31 (0)40 25 02 602
E-mail: marcele@acal.nl

(c) Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd. Hitachi Freedom Storage, Thunder 9200, HiCommand, and TrueNorth are registered trademarks of Hitachi Data Systems.