verzamelde persberichten District Bergen op Zoom

woensdag, 5 februari 2003

Grootscheepse bromfietscontrole Steenbergen: Woensdagmorgen werd tussen 7.30 en 9.30 uur door de politie een uitgebreide bromfietscontrole gehouden in de gemeente Steenbergen. De controle werd gehouden door 13 politiemensen van het district Bergen op Zoom, waaronder drie motorrijders. Op diverse wegen in de gemeente werden bestuurders van bromfietsen van de weg gehaald en overgebracht naar het controlepunt aan de Molenweg in Steenbergen, waar de bromfietsen onder andere op te behalen snelheid werden gecontroleerd.
Dat er nog het nodige aan de voertuigen mankeert, blijkt uit de resultaten:
In totaal werden 27 bestuurders/sters gecontroleerd; er vielen 22 bekeuringen, te weten:
13 voor het kunnen bereiken van een te hoge snelheid; 5 voor het niet bij zich hebben van bromfietscertificaat/verzekeringsbewijs; 1 voor het niet goed dragen van een helm; 3 voor het niet hebben van een gele of oranje plaat.

Halsteren: Ook op de Halsterseweg te Halsteren werd vanmorgen een uitgebreide bromfietscontrole gehouden. Hier werden in totaal 40 bromfietsen gecontroleerd; er werden 19 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het kunnen bereiken van een te hoge snelheid, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat of verzekeringsbewijs niet kunnen tonen of het voeren van een ondeugdelijke verlichting (waaronder remlicht).

Snelheidscontrole
Bergen op Zoom/Halsteren: Op dinsdag 4 februari zijn `s morgens en `s middags in Bergen op Zoom (Ravelstraat en Burgemeester Wittelaan) en in Halsteren (Tholenseweg) snelheidscontroles gehouden. Op alle wegen bedraagt de maximaal toegestane snelheid 50 km/u. Op de Ravelstraat werden 212 voertuigen gecontroleerd. Er reden er 31 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u. Op de Burgemeester Wittelaan werden 208 voertuigen gecontroleerd. Er reden er 20 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u. Op de Tholenseweg werden 322 voertuigene gecontroleerd. Daar reden er 64 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Softdrugs
Bergen op Zoom: Dinsdagavond werden door de politie omstreeks 23.30 uur vijf inzittenden van een Belgisch voertuig (vier mannen en een vrouw, in de leeftijd van 20 tot 23 jaar) aangehouden toen bij controle bleek dat zij in het bezit waren van in totaal 50 gram softdrugs. Allen werden overgebracht naar het bureau en na voorgeleiding en onderzoek in de vroege morgen weer heengezonden. Per aangehouden persoon werd een dagvaarding uitgereikt alsmede een transactieaanbod van 350 euro.

Aanrijdingen door sneeuwval Hoogerheide: Dinsdagavond vonden op Rijksweg A58 onder Hoogerheide tussen 22.30 uur en 23.30 uur twee aanrijdingen plaats, vermoedelijk onder invloed van vrij hevige sneeuwval en windstoten. Beide eenzijdige ongevallen ontstonden doordat de personenauto`s in een slip terecht kwamen. Bij het eerste ongeval kwam een personenauto, bestuurd door een inwoner uit Terheijden, in een sloot tot stilstand. Bij het tweede ongeval kwam de auto van een inwoner van Goes tegen de vangrail tot stilstand. Beide voertuigen moesten getakeld worden. Niemand raakte gewond.

Diefstal auto
Hoogerheide: De eigenaar van een garagebedrijf aan de Kooiweg in Hoogerheide heeft woensdag aangifte gedaan van diefstal van een personenauto, die afgelopen weekend door een klant voor het bedrijf geparkeerd is. Het voertuig, dat door het bedrijf als ruilauto wordt gebruikt, betreft een blauwkleurige Opel Kadett voorzien van het kenteken YF-08-VX.

Illegaal storten huisvuil Huijbergen: Zowel in het Waterdrieblad als aan de Buurtweg in Huijbergen, werden woensdagochtend in totaal achttien plastic zakken met huisvuil aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de zakken afkomstig waren van een inwoner uit Borgerhout (België). Buiten een boete van 225 euro, kan de illegale storter een forse rekening van de gemeente Woensdrecht verwachten.

Aanrijding met letsel
Oudenbosch: Op de Markt raakte vanmorgen kort na 7.00 uur een 52-jarige voetganger uit Oudenbosch gewond, toen hij werd aangereden door een personenauto. De automobilist zag de overstekende man in het donker te laat en kon hem niet meer ontwijken. Het slachtoffer liep een zware hersenschudding, een hoofdwond en een gecompliceerde beenbreuk op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis in Roosendaal.

Diefstallen uit auto
Schijf: vandaag werd bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een autoradio/CD-speler, die afgelopen nacht uit een bestelauto werd gestolen die op de Bergakker stond geparkeerd. Van de auto werd aan de rechterzijde een ruit ingeslagen. De waarde van de radio (merk Kenwood) wordt geschat op 300 euro Uit een Peugeot, die eveneens stond geparkeerd op de Bergakker, werd eveneens afgelopen nacht een autoradio/CD-speler gestolen. Men heeft ook bij deze auto een ruit ingeslagen. De waarde van deze radio (merk JVC) wordt geschat op ongeveer 400 euro.

Brutale vernieling auto
Sint Willebrord: Dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur reed een inwoonster van Sprundel op de kruising van de Poppestraat in Sint Willebrord ter hoogte van de afslag vanaf de A58. Over het fietspad naderden 2 fietsers die zij voorrang verleende. De 2 fietsers bleven pal voor haar auto stil staan, staken hun middelvinger omhoog richting aangeefster en reden vervolgens door richting Hoeven. Omdat de vrouw niet begreep niet waar dit gedrag voor nodig was, reed ze achter de fietsers aan, passeerde hen en stopte. Een van de fietsers ging er vandoor, de andere reed langs haar auto, waarna de vrouw achtereenvolgens een klap en glasgerinkel hoorde. Toen ze naar de achterzijde van haar auto liep, zag ze dat het glas van het mistachterlicht vernield was. De vrouw is wederom achter de fietsers aangegaan om de identiteit te achterhalen. Ze heeft nog wel met de beide fietsers gesproken maar weet niet wie het zijn. De politie stelt een onderzoek in naar het gedrag van beide knapen, van wie zij aan de politie een signalement heeft opgegeven.

Inbraak in bedrijf
Roosendaal: Op dinsdagavond 4 februari werd, vermoedelijk kort na 22.30 uur, ingebroken in een bedrijf dat is gevestigd aan de Braak. Na twee ramen te hebben ingegooid, nam het dievengilde een aantal computers uit het pand weg. De politie was reeds korte tijd later ter plaatse, maar trof de daders niet meer aan. In de loop van vandaag is wel een uitgebreid technisch onderzoek gehouden.

Inbraak in winkel
Roosendaal: In de vroege morgen van woensdag 5 februari werd een bewoner van de Brugstraat wakker van een harde knal. Toen hij opstond en uit het slaapkamerraam keek, zag hij een manspersoon, die klaarblijkelijk de etalage van een winkelpand had ingeslagen. De wakker geworden bewoner bedacht zich geen moment, riep de man vermanend toe en rende naar beneden. Daar zag hij de vermoedelijke dader met een bromfiets wegrijden. Uit de winkel wordt een beeld vermist met de voorstelling van een bronzen leeuw. De waarde bedraagt ruim 2000 euro.

Aanrijding
Roosendaal: Woensdagmorgen deed zich kort na 9.30 uur aan de Dr. Schaepmanlaan een ongeval voor, toen een 72-jarige man uit Roosendaal met zijn bestelbusje een geparkeerde auto wilde passeren en een fietser over het hoofd zag, die met zijn fiets in de tegenovergestelde richting reed. Hij ontweek de fietser, maar kwam door de heftige rembeweging in aanraking met de geparkeerde auto, die op zijn beurt tegen een derde auto aan werd gedrukt.

Aanrijding
Roosendaal: Woensdagmorgen ontstond omstreeks 10.15 uur een kop-staartbotsing op de Burgemeester Freijterslaan. Een 22-jarige automobiliste uit Roosendaal kon haar auto niet tijdig tot stilstand brengen en reed achterop de auto van een vrouw uit Bergen op Zoom, die wachtte voor het stoplicht. Materiële schade was het gevolg.

Aanrijding met letsel
Roosendaal: Een bejaard echtpaar uit Roosendaal raakte vanmorgen gewond, toen het invalidevoertuig waarin zij reden omstreeks 10.00 uur op de burgemeester Schneiderlaan in de flank werd geraakt door een personenauto, die hun geen voorrang verleende. De 25-jarige automobiliste had het voertuig om onbekende reden over het hoofd gezien. Het echtpaar werd per ambulance overgebracht naar het Franciscusziekenhuis. De 79-jarige man heeft in ieder geval een hersenschudding opgelopen; zijn 78-jarige echtgenote hield aan de klap gekneusde ribben en vermoedelijk een shock over.

Bron: Manon Ostendorf/Henk Snepvangers