Buitenfunctiestelling
5-2-2003. De korpsleiding van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft vandaag een politieman buiten functie gesteld. Het gaat om een 45-jarige brigadier werkzaam in het zesde district. Het besluit is genomen op grond van verdenking van huiselijk geweld.
---

Overleden man gevonden

5-2-2003. Vanochtend rond halfelf heeft de politie in de bosschages aan de Zeeburgerdijk het stoffelijk overschot aangetroffen van een tot nu toe onbekende man. De recherche stelt een onderzoek in naar de identiteit van het slachtoffer. Om de doodsoorzaak vast te stellen, zal sectie op het lichaam plaatsvinden.

---

Overvaller gearresteerd

5-2-2003. De recherche heeft vanmorgen in een woning in West een 20-jarige man gearresteerd die ervan verdacht wordt op 30 januari een overval te hebben gepleegd op een hotel aan het Surinameplein. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. In de woning probeerden aanwezigen de aanhouding van de verdachte met geweld te beletten. Vijf personen werden hiervoor gearresteerd en ingesloten. Volontairs gezocht

Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.
---

Stormramkraak op juwelier

Een juwelier in Aalsmeer is in de nacht van 26 op 27 januari rond tien voor vier overvallen. De gehele voorpui van het pand werd eruit geramd door een tot stormram omgebouwde auto. De dieven maakten een aanzienlijke hoeveelheid juwelen buit. Het gaat vermoedelijk om drie verdachten. Van hen is verder geen signalement bekend. De politie van het wijkteam Aalsmeer is op zoek naar mogelijke getuigen, zij kunnen bellen met: 0900-8844.

---



---

Preventief fouilleren

Klik op de foto voor een vergroting

27-1-2003. Zaterdagavond zijn bij preventief fouilleren rond het Stationsplein en in de binnenstad 37 wapens aangetroffen. Zes personen werden aangehouden, 35 daarvan kregen een proces-verbaal. In totaal werden er 1000 personen, 200 voertuigen, 50 taxis en 5 horecagelegenheden gecontroleerd. Dit leverde 23 messen, 2 breekijzers, 5 busjes traangas, 4 honkbalknuppels, 1 bijl, 1 priem en 1 boksbeugel op.

Lees hier meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief fouilleren.

---

Winteroffensief woninginbraken

10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.

Lees meer.