Puntjes op de i bij The Greenery
05-02-2003

Op 16 januari 2003 zijn een tweetal drukbezochte bijeenkomsten gehouden bij The Greenery. Er was volop gelegenheid tot het stellen van vragen, die die dag ook grotendeels beantwoord zijn. Een paar vragen zijn na de bijeenkomsten aan uw werkgever voorgelegd. Op 31 januari jongstleden hebben wij overleg met uw werkgever gehad en onderstaand treft u de antwoorden aan.

* Toeslag
Ten aanzien van bepaalde medewerkers in Breda en De Lier die in een 6-daagsrooster draaien, is overeengekomen dat wanneer de 6e dag, de zaterdag, binnen het normale aantal uren per week valt, de uren op zaterdag met 35% toeslag worden betaald. Er wordt eveneens 35% toeslag betaald over de uren die boven het normale aantal uren (dus overuren) per week worden gewerkt. Mocht het vervolgens zo zijn, dat individuen hierdoor toch nog worden benadeeld, dan kan een beroep worden gedaan op de hardheidsclausule.


* Meeruren
Ten aanzien van de vraag of iemand die in 2002 wel aantoonbaar 200 of meer roosteruren heeft gemaakt en in 2001 niet, onder de garantieregeling valt, is aangegeven dat dit inderdaad zo is. Deze personen kunnen zich wenden tot de afdeling P&O.


* Ziektekostenvergoeding
Ten aanzien van de ziektekostenvergoeding is overeengekomen dat werknemers die nu niet deelnemen aan de collectieve verzekering, een aanbieding krijgen om deel te gaan nemen in de collectiviteit. Willen werknemers hier geen gebruik van maken, dan krijgen deze personen hetzelfde vergoed als degenen die deelnemen aan de collectieve regeling.


* Bijzonder verlof
Ten aanzien van bijzonder verlof zijn aanvullende afspraken gemaakt met het doel om oude rechten te waarborgen.

Wij denken dat op deze manier een goede invulling is gegeven aan de openstaande vragen en hiermee goede afspraken voor u zijn gemaakt.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met bestuurder Karin Baelemans. Tel. (040)2116674, fax (040)2118999.