Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o 5-02-2003 2e Persbericht van woensdag 5 februari 2003 Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisje in het gezicht geschopt
Een 14-jarig meisje is vanmorgen omstreeks 08.10 uur op de Insulindelaan gewond geraakt aan haar gezicht. Het meisje liep op het voetpad aan de linkerzijde van de Insulindelaan in de richting van de Berenkuil. Achter haar naderde een bromfietser die tegen de rijrichting in ook richting Berenkuil reed. De bromfietser claxonneerde een keer en toen het meisje omkeek trapte de bestuurder van de bromfiets haar hard met zijn schoen in haar gezicht. Zij kwam hierdoor ten val en liep een bloedende wond aan haar gezicht op. De bestuurder van de rode bromfiets, een mediterrane jongen van ongeveer 16 a 17 jaar, zwart haar in een middenscheiding, gekleed in een trainingsbroek en een zwarte lederen jas, stopte even verderop en lachte naar het slachtoffer en reed weer verder.

Eindhoven: Vuurwapen aangetroffen
Naar aanleiding van ernstige overlast voor de omgeving is er woensdag een inval geweest in een woning aan de Halvemaanstraat. De 40-jarige Eindhovense bewoner is om 12.02 uur in de woning aangehouden. Bij onderzoek trof de politie in de woning een vuistvuurwapen aan. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het vuurwapen is inbeslaggenomen.