"Ten Einde Raad"

Kan je nog wel asiel aanvragen in Nederland?

Amsterdam, 5 februari 2003

Betreft: Uitstel debat: "Ten Einde Raad"

Geachte heer/mevrouw,

Onlangs werd u door ons uitgenodigd voor het debat "Ten einde Raad" op 13 februari 2003. Het spijt ons u te moeten meedelen dat dit debat niet op deze datum plaats zal vinden maar enige tijd wordt uitgesteld.

De opzet was critici vanuit de advocatuur, wetenschap en psychische zorg, in debat te laten gaan met uitvoerders van de huidige asielprocedure, zoals de landsadvocatuur, coördinator vreemdelingenkamers en de Raad van State. Wegens gebrek aan animo van de kant van de uitvoerende organisaties hebben we echter moeten concluderen dat het debat niet in de beoogde vorm plaats kan vinden. Het zou een debat met enkel gelijkgestemden zijn geworden, dit was niet het doel dat wij voor ogen hadden. Tevens kregen wij vanuit de politieke hoek de suggestie om een later moment uit te kiezen. De uitkomsten van het debat zullen daardoor wellicht beter gehoor in de politiek kunnen vinden dan nu het geval zou zijn.

Dit alles overwegende zijn we gekomen tot de uitwerking van een nieuwe debatsvorm. De vraag of Nederland het vluchtelingenverdrag nog wel nakomt blijft vanzelfsprekend het uitgangspunt voor het debat.

We zijn voornemens u zo spoedig mogelijk in te lichten over de nieuwe datum en de definitieve sprekers.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Alice Beldman

---- --