Speciale raadscommissie
05 februari 2003

Een speciale raadscommissie moet de subsidiering van de Langedijker stichting voor Jeugd en Jongerenwerk gaan begeleiden. Samen met de stichting zal de raadscommissie de begroting voor 2003 gaan bepalen.

Daartoe heeft de gemeenteraad dinsdag 4 februari na een aantal amendementen en schorsingen besloten. Daarmee lijkt er enige lucht voor het jongerenwerk in onze gemeente. Over de hoogte van de uiteindelijke subsidie deed de raad met het instellen van de commissie geen uitspraak. De meningen daarover blijven verdeeld. Het collegevoorstel gaat uit van zon 280.000,--. De fracties van Hart voor Langedijk/D66, GroenLinks en PvdA willen een substantieel hoger bedrag van rond de 400.000,--.

De raadscommissie zal met een voorstel komen hoe hoog de uiteindelijke bijdrage zal worden. Uitgangspunt vormt daarbij dat de continuering van het jongerenwerk niet in het gedrang komt. De subsidie voor het jeugd- en jongerenwerk staat reeds langdurig op de politieke agenda. Ondermeer zijn twee uitgebreide commissievergaderingen aan het onderwerp besteed.