Ingezonden persbericht


Network associates beveiligt 802.11A netwerken met sniffer wireless

Nieuwe Sniffer Wireless biedt beveiliging en beheer van draadloze breedbandnetwerken

SANTA CLARA, 5 februari 2003 Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidsoplossingen, kondigt vandaag nieuwe mogelijkheden voor beveiliging en beheer van draadloze breedbandnetwerken aan met de nieuwe Sniffer Wireless. Met de nieuwe ondersteuning van 802.11a gebaseerde draadloze Local Area Networks (LAN) biedt Sniffer haar klanten de mogelijkheid om draadloze infrastructuren beter te beveiligen, te beheren, en de prestaties van het netwerk te optimaliseren.

"Als marktleider in netwerkbeschikbaarheidsoplossingen was Sniffer Technologies de logische keus voor het optimaliseren en beveiligen van Avaya's draadloze netwerk," aldus Bob Flack, corporate systems engineer bij Avaya. "Met de nieuwe mogelijkheden in Sniffer Wireless kunnen we nu de gebruikers van ons 802.11a netwerk bewaken tegen ongeauthoriseerde access-points en indringers. Bovendien kunnen we de prestaties en de beschikbaarheid van het netwerk verhogen."

"Met het toenemende gebruik van draadloze communicatie worden prestaties en beveiliging van dit soort WLAN-netwerken steeds belangrijker," aldus Tony Fortunato, senior netwerkspecialist bij The Technology Firm. "Sniffer Wireless helpt bedrijven met die beveiliging en bevordert de prestaties van het netwerk, of het nou 802.11a of 802.11b netwerken zijn."

Sniffer Wireless biedt beheerders van draadloze netwerken de volgende mogelijkheden:

Beveiligingsrisico's identificeren. Sniffer Wireless maakt automatische detectie van ongeauthoriseerde toegang tot het netwerk mogelijk. Hierdoor kan ongeauthoriseerde bezoekers de toegang tot het netwerk worden ontzegd, kunnen open access-points worden gesloten en mogelijke beveiligingslekken worden voorkomen.

Snelle opsporing van netwerkproblemen. Sniffer Wireless biedt netwerkbeheerders een overkoepelend beeld van de draadloze activiteit op het netwerk, de configuraties en de gebruikte radiofrequenties. Aan de hand van een verbindingsmatrix kunnen netwerkbeheerders eenvoudig onjuiste roamingconfiguraties en overbelaste access-points opsporen. Daarnaast biedt Sniffer Wireless ook real-time en post-capture WEP-decryptie om problemen in de hogere lagen van het netwerk op te lossen. Met de real-time Wireless LAN Expert Analyse kan Sniffer Wireless mogelijke problemen met radiofrequenties op het netwerk observeren terwijl ze plaatsvinden, en direct de locatie van de problemen identificeren voor snelle oplossing.

Verminderen van de operationele kosten. De statistieken uit Sniffer Wireless verschaffen netwerkbeheerders de essentiele informatie die nodig is om draadloze netwerken effectief te ontwerpen, te beheren en te optimaliseren. De 802.11-specifieke verbindingsmatrix en host-tables bieden een totaalbeeld van alle draadloze apparatuur, de signaalsterkte en load-informatie om de effectiviteit te maximaliseren en zo de operationele kosten van het netwerk te verminderen.

"Bij Sniffer Technologies begrijpen we dat beveiliging en bereikbaarheid van draadloze netwerken extreem belangrijk zijn voor bedrijven.. De snellere communicatie, verhoogde capaciteit en verbeterde productiviteit van 802.11b netwerken zijn nodig om concurrerend te blijven, maar niet zonder goede beveiliging en beheer," aldus Sal Viveros van Sniffer Technologies. "Met Sniffer Wireless hebben onze klanten nu een eersteklas product voor het beveiligen en beheren van 802.11a netwerken."

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidoplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer Technologies, expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging; en Magic Solutions, leverancier van webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

###

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###