IsoTis Lanceert Nieuwe OsSatura
1st Synthetische Botvervanger die Actief Botgroei Stimuleert

Lausanne / Bilthoven, 5 februari, 2003 - Op het jaarlijkse congres van de American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS) dat vandaag van start ging in New Orleans, kondigde biochirurgie-onderneming IsoTis S.A. (SWX/Euronext Amsterdam: ISON) de commerciële introductie aan van OsSatura, de eerste osteoinductieve synthetische botvervanger die op de Europese markt wordt toegelaten. De unieke combinatie van osteoconductiviteit en osteoinductiviteit geven OsSatura een duidelijk concurrentievoordeel. De onderneming verwacht dat OsSatura een belangrijk product kan worden, niet alleen in de snel groeiende markt van synthetische botvervangers, maar dankzij de bijzondere eigenschappen ook de totale markt van botvervangers (geschatte marktgrootte in 2002 USD 300 miljoen; waarvan het synthetisch botvervanger-segment USD 51 miljoen en een CAGR van 20%). Botvullers worden gebruikt in een groot aantal orthopaedische en kaakchirurgische ingrepen.

In vervolg op de CE certificering heeft IsoTis tevens een zogenaamde 510 (k) aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) teneinde OsSatura ook in de Verenigde Staten te kunnen introduceren.

Jacques R. Essinger Ph.D., chief executive officer van IsoTis zei, "Dit is een doorbraakproduct. Het is de eerste commercieel verkrijgbare synthetische botvervanger die actief aanzet tot botvorming. Ik verwacht dat OsSatura veel belangstelling zal trekken van chirurgen en collega's in de industrie We zullen, beginnend op de AAOS, dit product zo neerzetten dat we snel marktaandeel kunnen winnen, door middel van een goed distributienetwerk. Tegelijkertijd zetten we post-marketing studies op met OsSatura om onze commerciële activiteiten te ondersteunen. De commerciële introductie van OsSatura is belangrijk voor ons in het licht van de herziene ondernemingsstrategie die volgde op de recente fusie en reorganisatie."

Op 17 februari zal IsoTis S.A. de jaarresultaten publiceren en de toekomstige strategie van de onderneming toelichten.

OsSatura
OsSatura bestaat voor ongeveer 80% uit hydroxyapatite (HA) en voor 20% uit ß-tricalciumfosfaat (ß-TCP), en is vergelijkbaar met menselijk bot zowel qua structuur als qua chemische samenstelling. Het is een poreus biomateriaal met macroporen en microporen die met elkaar in verbinding staan. De totale porositeit wordt geschat op 75%. OsSatura is niet alleen osteoconductief, i.e., het geleidt botvorming via de structuur van macroporen, maar ook osteoinductief, i.e., het geoctrooieerde ontwerp zet actief aan tot botvorming op en in het dragermateriaal. Synthetische botvervangers worden in toenemende mate gezien door chirurgen als veilig en effectief alternatief voor donorbot of autograft voor orthopaedische of kaakchirurgische toepassingen. OsSatura zal een ouder product, OsSatura PCH, vervangen dat eind 2001 op de markt is gebracht.

IsoTis, de leidende Europese biochirurgie onderneming

IsoTis is gevormd in het vierde kwartaal van 2002 na een fusie tussen Modex, een Zwitserse biotechnologieonderneming met een focus op huidmanagement, en IsoTis, een Nederlandse biomedische onderneming met een focus op orthopedie. De onderneming werkt vanuit zijn officiële hoofdkantoor in Lausanne, Zwitserland, en de Nederlandse vestiging in Bilthoven.

Voor meer informatie over de fusie: http://merger.isotis.com.

Voor informatie:
IsoTis:
Hans Herklots
Media & investor relations
Tel: +31(0)30 229 5271
Fax: +31(0)30 228 0255 E-mail: public.relations@isotis.com