P E R S B E R I C H T

Nieuwegein, 5 februari 2003

Amstelland MDC verkoopt winkelcentrum Maagjesbolwerk Zwolle

Amstelland MDC (ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woningen en kantoren) heeft het nieuwe winkelgebied Maagjesbolwerk in het centrum van Zwolle verkocht aan Bakkenist & Emmens. De verkoopprijs bedraagt ongeveer ¤ 25 miljoen.

Winkelcentrum Maagjesbolwerk wordt opgenomen in een op te zetten beleggingsproduct voor met name de particuliere markt. Bakkenist & Emmens gaat het beleggingsproduct samen met Fortis Vastgoed Beleggingen ontwikkelen en in de markt zetten. Amstelland MDC werd bij de verhuur en verkoop van Maagjesbolwerk geadviseerd door Stable International.

Maagjesbolwerk bevindt zich aan de kop van de Melkmarkt in de Zwolse binnenstad. Het centrum omvat 6.500 m² winkelruimte, waarvan 4.200 m² wordt gehuurd door de elektronicaketen MediaMarkt. De overige winkelruimte is betrokken door lokale detaillisten. De gesprekken over de verhuur van de laatste twee winkelunits zijn in een vergevorderd stadium. De belangstelling van het winkelend publiek voor het centrum is groot. Tot het complex behoren ook 1.800 m² kantoorruimte (verhuurd aan ontwikkelingsmaatschappij Bemog), horecaruimte en een ondergrondse parkeergarage voor ca. 480 auto's, die wordt gehuurd en geëxploiteerd door Q-Park.

Maagjesbolwerk is een indrukwekkende verschijning in de Zwolse binnenstad. De architectuur van prof. ir. Hans Ruijssenaars van "de architectengroep" refereert aan de historische functie als vestingwerk.

Amstelland MDC
Amstelland MDC NV is op Europese schaal actief in de ontwikkeling van stedelijke centra, winkelcentra, woningen en kantoren. De onderneming, met een omzet van ruim EUR 1,1 miljard in 2001 (pro forma gecombineerde cijfers Amstelland en MDC), heeft een leidende marktpositie in Nederland en een vooraanstaande positie in vastgoedontwikkeling in Europa. Als creatieve kennisorganisatie is zij gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van omgevingen om plezierig in te wonen, werken, winkelen en recreëren. Haar projecten, die zijn toegesneden op de wensen van de consument, respecteren en versterken de gebouwde omgeving.


Noot voor de redactie,