Ubizen erkend als visionair in markt voor Managed Security Services

Analistenbureau positioneert Ubizen opnieuw in Magic Quadrant; verbeterde score op ' 'Ability to Execute'

Mijdrecht, 5 februari 2003 - Analistenbureau Gartner positioneert Ubizen, de wereldwijd toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions, als visionair in het Magic Quadrant voor Managed Security Services Providers (MSSP) voor Noord-Amerika. Ubizen versterkt haar positie in het Magic Quadrant en scoort beter op de as 'Ability to Execute'.

Gartner definieert visionaire bedrijven als leveranciers die een heldere visie hebben op marktontwikkelingen en zich richten op de toekomst. Visionaire bedrijven kunnen volgens Gartner nog wel hun dienstverlening optimaliseren. Na een grondige evaluatie van een groot aantal MSSP's positioneerde Gartner 20 leveranciers in het Magic Quadrant.

"We zijn verheugd dat Gartner ons positioneert als visionair in onze markt", aldus John Wilson, Vice-president en algemeen directeur van Ubizen Noord-Amerika. "Ubizen is ontstaan in Europa en heeft hard gewerkt om het klantenportfolio in Noord-Amerika uit te breiden. Dat deze strategie werkt, blijkt in de praktijk. Verschillende grote en toonaangevende bedrijven op het gebied van financiële dienstverlening en retail hebben Ubizen inmiddels geselecteerd als leverancier van managed security-oplossingen."

Ubizen monitort wereldwijd ruim 3.000 beveiligingscomponenten en biedt onafhankelijk van leveranciers hoogwaardige beveiligingstechnologie. Bovendien maakt Ubizen gebruik van de zelf ontwikkelde SEAM-technologie voor automatische classificatie en correlatie. "We kunnen als één van de weinige MSSP's grote multinationals met wereldwijde beveiligingseisen bedienen", zegt Guy Vancollie, Chief Marketing Officer van Ubizen. "Met onze Security Operations Centers in zowel Europa als de Verenigde Staten en ruim 100 beveiligingsexperts helpen we grote bedrijven, in nauwe samenwerking met hun eigen beveiligingspersoneel, bedrijfsbreed risico's te beheersen."

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 outsourcen van monitoring, ondersteuning en beheer van beveiligingscomponenten. Het Professional Services-team vult Ubizen OnlineGuardian aan door bedrijven te helpen bij het plannen en implementeren van kwetsbaarheidsanalyses, het beveiligingsbeleid en infrastructuren voor beveiliging. Met DMZ/Shield beschermt Ubizen webservers tegen aanvallen op applicatieniveau, zoals Nimda en Code Red. Ubizen is opgericht in 1995 en monitort meer dan 3.000 beveiligingscomponenten in 35 landen. Ubizen is aan de beurs genoteerd op Nasdaq Europe (UBIZ) en Euronext (UBI). Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com