PERSBERICHT

Laatste dagen van "Ja Zuster - Nee Zuster"

Hoorn, februari 2003

Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont nog slechts enkele weken (t/m 9 maart 2003) de succesvolle tentoonstelling "Niet met de deuren slaan". De expositie is gewijd aan Nederlands bekendste televisieserie "Ja Zuster - Nee Zuster" en heeft al veel bezoekers uit het hele land getrokken. Voor de liefhebbers van zuster Klivia, Opa, inbreker Gerrit en de Boze Buurman nu de laatste kans om deze eenmalige presentatie te bekijken.

De vele originele rekwisieten in het nagebouwde Rusthuis-decor, de gouden platen en de jaren zestig-puzzels en grammofoonplaten gaan na 9 maart a.s. weer allemaal de archieven in, dus is het zaak om te komen kijken nu het nog kan. Verschillende diorama's verbeelden de bekende liedjes uit de TV-serie en talloze beeld- en geluidsfragmenten, foto's en teksten vertellen de geschiedenis van "Ja Zuster - Nee Zuster". Alle twintig uitgezonden afleveringen komen met unieke foto's weer tot leven.

De officiële opening van de tentoonstelling werd in november verricht door Hetty Blok, bekend van haar rol als Zuster Klivia, en haalde de voorpagina's van de kranten. Uit haar privé-collectie leende zij gouden platen, haar verpleegsterskostuum en een pakje gedragen door Leen Jongewaard uit. Het Omroepmuseum in Hilversum leende originele stukken van de studio-set uit en er is zelfs een stukje decor uit de huidige bioscoopfilm te zien. Deze film is momenteel ook in het Filmhuis Hoorn te bekijken.

Museum van de Twintigste Eeuw

Bierkade 4

1621 BE Hoorn

tel. 0229-214001

fax 0229-242089

info@museumhoorn.nl

www.museumhoorn.nl

Geopend: di t/m vr 10-17.00 uur, za + zo 12-17.00 uur

25 dec., 1 jan., 30 apr gesloten

Toegang: Volwassenen 3,50 Euro, 4-16 jaar en CJP 2,- Euro,

MuseumKaart gratis en NS/Rabo-kaart 50 % reductie.


---
einde persbericht