Inspraak Openbaar Vervoer

OPENBAAR VERVOER IN NOORD FRYSLÃN EN ZUIDWEST FRYSLÃN U kunt nu reageren!

De provincie Fryslân besteedt binnenkort het openbaar vervoer in Noord Fryslân en Zuidwest Fryslân aan. Het Programma van Eisen vormt de basis voor deze aanbesteding en dus voor het openbaar vervoer in Noord Fryslân en Zuidwest Fryslân vanaf 2006. U kunt nu op dat ontwerp Programma van Eisen reageren!

Aanbesteden, hoe gaat dat?
De provincie heeft een ontwerp Programma van Eisen opgesteld, waarin staat omschreven aan welke eisen het openbaar vervoer in Noord Fryslân en Zuidwest Fryslân vanaf 2006 dient te voldoen. Daarnaast zijn een aantal wensen ten aanzien van het openbaar vervoer in het ontwerp Programma van Eisen opgenomen.
Dit Programma van Eisen wordt uitgewerkt in een bestek, dat vervolgens wordt aanbesteed.
De aanbesteding resulteert er uiteindelijk in dat de provincie een "concessie" verleent aan één of twee vervoerders. Deze vervoerder of vervoerders gaan dan vanaf 2006 het
openbaar vervoer in het betreffende gebied verzorgen.

Om welk gebied gaat het?
Het gaat om de gemeenten: Dantumadeel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a., Leeuwarderadeel, Franekeradeel, Harlingen, Het Bildt, Menaldumadeel, Boarnsterhim, Bolsward, Littenseradiel, Sneek, Wûnseradiel, Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Nijfurd, Skarsterlân, Wymbritseradiel en Tytsjerksteradiel (ten noorden van de lijn Leeuwarden - Hurdegaryp - Veenwouden).

De provincie wil graag uw mening horen!
Omdat het ontwerp programma van eisen de basis vormt voor het openbaar vervoer dat vanaf 2006 in Noord Fryslân en Zuidwest Fryslân gereden gaat worden, wil de provincie graag horen wat u van het ontwerp-Programma van Eisen
vindt.
U kunt uw reactie in de periode van 5 februari tot en met 7 maart schriftelijk indienen bij:
Gedeputeerde Staten van Fryslân,
Postbus 20120,
8900 HM Leeuwarden.

* Lees het programma van eisen, op de site van de provincie