Vanderlande Industries kiest voor FileMaker

Utrecht, 5 februari 2003 -- Vanderlande Industries heeft een licentie afgesloten voor het gebruik van de nieuwste FileMaker-databasesoftware. Vanderlande Industries is leverancier van geautomatiseerde materiaal-afhandelingssystemen voor distributiecentra, bagage afhandeling op luchthavens en sorteercentra van expresse pakketdiensten. Deze FileMaker-licentie, de Box Set, biedt Vanderlande grote beheervoordelen aangezien met een licentie iedere combinatie van FileMaker Pro 6, FileMaker Server en FileMaker Pro 6 Unlimited mogelijk is. Alle medewerkers van Vanderlande Industries zullen met FileMaker Pro 6 kunnen werken.

FileMaker-toepassing bij Vanderlande Industries
Vanderlande Industries koos tien jaar geleden al voor FileMaker. Het bedrijf is de software trouw gebleven door het lage instapniveau voor nieuwe gebruikers, de kracht van de rapportagefunctie en de toenemende uitwisselmogelijkheden met andere softwarepakketten. De voornaamste toepassing die door Vanderlande Industries wordt gebruikt is het Computer Aided Pricing (CAP)-gereedschap. Hiermee worden aanbiedingsprijzen-op-maat berekend, die voldoen aan specifieke klantenwensen. De prijs wordt bepaald aan de hand van de vele factoren die in dit marktsegment van invloed kunnen zijn op de eindprijs. De toepassing heeft, na de verkoop van een project, via interfaces ook aansluiting op verschillende andere softwarepakketten voor bijvoorbeeld nacalculatie en productieplanning. Hoewel Vanderlande Industries nog geen directe toepassingen heeft voor de geïntegreerde XML-ondersteuning, heeft die functionaliteit zeker een rol gespeeld in het opwaarderen naar de nieuwste versie van het programma.

FileMaker Box Set
FileMaker Box Set is erop gespitst om het aantrekkelijk te maken FileMaker organisatie-breed te implementeren. De FileMaker Box Set biedt een abonnement voor een jaar, inclusief nieuwe producten en verbeteringen van de FileMaker Pro 6, Filemaker Pro 6 Unlimited en FileMaker Server. Organisaties ontvangen één installatiecode voor het gebruik van deze drie producten. De eenvoudige licentie-overeenkomst verlaagt de administratiekosten en de bijbehorende kosten worden vast in plaats van variabel, wat het begroten van jaarlijks terugkerende uitgaven vergemakkelijkt.

Vanderlande Industries
Vanderlande Industries is een kennisintensieve internationale onderneming gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en onderhouden van geavanceerde material handling en supply chain systemen. Vanderlande Industries genereert het grootste deel van haar omzet in de markt voor de automatisering en mechanisering van distributiecentra. Daarnaast behoort de onderneming tot de top drie leveranciers van bagage-afhandelingssystemen in de wereld. Sorteersystemen voor expresse pakketdiensten zijn een andere kernactiviteit van de onderneming. Vanderlande Industries heeft dochterondernemingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Hong Kong, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten van Amerika. De Vanderlande Groep telt bijna 1000 medewerkers, van wie ruim de helft in Nederland werkzaam is.

FileMaker
FileMaker is een toonaangevende leverancier in de snelgroeiende markt voor web-publishing- en werkgroepdatabases. Met behulp van FileMaker kunnen afdelingen en werkgroepen databases bouwen, waarmee ze hun projecten coördineren en beheersen. De veelvuldig bekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publishing en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl. Klantverhalen zijn te vinden op www.filemaker.nl/customers.

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
marije@l-dj.nl
t: (020) 421 05 65