Gemeente Amstelveen

Inhaalslag gebruiksvergunningen afgerond

Op woensdag 5 februari 2003 zal burgemeester Kamphuis in het kader van een inhaalslag gebruiksvergunningen de laatste van ± 350 gebruiksvergunningen uitreiken aan de directeur van de stichting K.N.G.F. (Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds), de heer De Goede. Dit gebeurt om 16.45 uur bij de K.N.G.F., Amsteldijk Noord 42 te Amstelveen. Hiermee is de inhaalslag gebruiksvergunningen succesvol afgerond.

Naar aanleiding van de nieuwjaarsramp in Volendam bleken veel gemeenten de sinds 1992 verplichte gebruiksvergunningen niet op orde hebben. Ook in Amstelveen bleek een achterstand te zijn. Om deze achterstand weg te werken werd per 1 maart 2001 een project gestart. Een zgn. Preventie Interventie Team (PIT) werd opgericht om de bestaande achterstanden te inventariseren en weg te werken. In maart 2002 was 70% van de inhaalslag gerealiseerd en werd het laatste gedeelte van de af te ronden gebruiksvergunningen overgedragen aan de preventisten van de afdeling Vergunningen & Ontheffingen.

Uiteraard blijft de afdeling Vergunningen & Ontheffingen gebruiksvergunningen afgeven, en (in samenwerking met de afdeling Toezicht & Handhaving) controles uitvoeren op brandveilig gebruik.

Een gebruiksvergunning regelt het brandveilig gebruik van een pand. Alle panden met een publieke functie (winkel, horecagelegenheid, vereniginggebouw, etc) moeten aan de brandveiligheidsverordening voldoen. Bovendien moet er, als het pand onderdak biedt aan meer dan 50 bezoekers, in het pand slaapgelegenheid wordt geboden of brandgevaarlijke stoffen aanwezig zijn, een gebruiksvergunning worden aangevraagd. Meer informatie over de brandveiligheidsverordening is te verkrijgen bij de afdeling Vergunningen & Ontheffingen (020-5430100).