Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie

Persbericht
3VO en BP werken samen aan verbetering verkeersveiligheid

Huizen/Rotterdam, 5 februari 2003 - De Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie 3VO en energiemaatschappij BP gaan nauw met elkaar samenwerken om de verkeersveiligheid in Nederland verder te verbeteren. Zij zullen zich hierbij in eerste instantie richten op het stimuleren van het praktisch verkeersexamen - in aanvulling op het theoretisch examen dat ieder jaar in april al op een groot deel van de basisscholen in Nederland plaatsvindt.

Zorg voor verkeersveiligheid is niet alleen een belangrijk aandachtspunt voor 3VO, ook bij BP staat het onderwerp hoog in het vaandel. Beide partijen slaan nu op basis van een partnership de handen ineen om met betrekking tot het onderwerp "gedrag in het verkeer" een algemeen bewustwordingsproces op gang te brengen en een mentaliteitsverandering te realiseren. Gedurende de komende periode zullen BP en 3VO hiertoe de nodige initiatieven richting diverse doelgroepen (bijvoorbeeld kinderen, medewerkers en klanten van BP) ontplooien.

In eerste instantie zullen 3VO en BP zich richten op het ontwikkelen van een standaard pakket dat basisscholen in Nederland in staat stelt op vrij eenvoudige wijze een praktisch verkeersexamen voor de kinderen in de groepen 7 en 8 te organiseren. 3VO en BP vinden stimulering hiervan belangrijk, aangezien het praktische onderdeel een waardevolle aanvulling is op het schriftelijk verkeersexamen dat ieder jaar in april plaatsvindt. Hieraan neemt ruim 90% van de basisscholen deel, in tegenstelling tot het praktisch examen waaraan gemiddeld zo'n 35% van de scholen deelneemt. Het standaard pakket bevat onder meer een handleiding voor de organisatoren, een keycord voor de leerlingen, hesjes met nummers, routeborden en spandoeken.


Noot voor de redactie (

Verenigde Verkeers Veiligheids Organisatie