ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 5 februari 2003

ING Groep koopt Duitse direct bank Entrium

ING maakt bekend dat het een intentie-overeenkomst heeft getekend met het Italiaanse Fineco/Capitalia, waarin is vastgelegd dat ING de Duitse directbank Entrium zal overnemen. Entrium is de op een na grootste directbank in Duitsland. ING zal Entrium overnemen via DiBa, de oudste en grootste Duitse directbank. De totale waarde van de transactie bedraagt EUR 300 miljoen. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Entrium levert DiBa aanzienlijke toegevoegde productexpertise en schaalvergroting in online effectenbemiddeling, beleggingsfondsen en consumentenkrediet. De activiteiten van Entrium passen heel goed bij het ING Direct concept van het verkopen van scherp geprijsde en simpele bankproducten via telefoon, internet en post met een spaarrekening met een hoog rentetarief als belangrijkste product. Naast de kantoren van DiBa in Frankfurt en Hannover, zal het kantoor van Entrium in Neurenberg voldoende capaciteit leveren voor de voortgaande groei van de twee gecombineerde banken.

"De acquisitie van Entrium biedt DiBa een unieke kans haar marktpositie als belangrijkste Duitse directbank te versterken", aldus Ewald Kist, Bestuursvoorzitter van ING Groep. "Entrium en DiBa passen strategisch gezien uitstekend bij elkaar en we willen de twee bedrijven zo snel mogelijk samenvoegen om het ontstane marktpotentieel optimaal te benutten", aldus Hans Verkoren, Global Head van ING Direct.

DiBa heeft 1,9 miljoen klanten en EUR 21 miljard aan toevertrouwde middelen. Entrium heeft ongeveer 965.000 klanten en een balanstotaal van EUR 7,1 miljard. De acquisitie van Entrium levert een gezamenlijke klantenbestand van ongeveer 3 miljoen klanten op. ING Direct heeft met deze acquisitie nu wereldwijd meer dan 6 miljoen klanten en meer dan EUR 65 miljard aan toevertrouwde middelen (inclusief DiBa en Entrium).

Persinformatie: Dailah Nihot, tel 020 541 6516