Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland


------ Persbericht -------



Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Persberichten van 5 februari 2003



Doetinchem Diefstal auto

Een 37-jarige inwoner van Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal van een personenauto. De auto, een grijze Opel Kadett met het kenteken TL-96-NZ werd op 4 februari tussen 02.00 uur en 08.00 uur weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Varsseveldseweg. Het is niet bekend hoe de auto werd weggenomen.



Winterswijk Poging oplichting door middel van ruiling pakken luiers

Een medewerker van een winkel aan de Misterstraat heeft aangifte gedaan van oplichting. Op 1 februari kwam een man in de winkel die een aantal pakken luiers uit de winkel pakte, waarna hij naar de kassa liep om deze luiers om te ruilen voor een aantal kleinere pakken. Omdat de man geen kassabon kon tonen en personeelsleden het geheel niet vertrouwden zijn ze niet op het verzoek van de man ingegaan. De man was al eerder in de winkel geweest waarbij hij een soortgelijk feit pleegde. Het signalement van de man luidt: lengte ongeveer 1.90 m, 35 jaar oud, slank postuur, ingevallen gezicht, licht bruin haar. De man maakte een onverzorgde indruk. Hij was gekleed in een licht blauwe spijkerbroek en een zwarte jas met een print op de rug.



Hengelo (G) Diefstal velgen en banden

Onbekenden hebben tussen 4 februari 22.00 uur en 5 februari 07.30 uur velgen en banden weggenomen van een auto. De auto stond geparkeerd op een bedrijfsterrein aan de Kruisbergseweg.



Snelheidscontroles 4 februari

Varsseveld:
* Aaltenseweg, 50 km/uur, van 09.55 uur tot 12.20 uur, 762 voertuigen gecontroleerd, 117 overtredingen, hoogst gemeten snelheid 88 km/uur.


Einde berichten

Voor informatie:

Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11