Vereniging Nederlandse Gemeenten


---

Welkom bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Convenant I/D-banen in de zorg ondertekend (05/02/03)

De VNG, sociale partners en de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport spannen zich in om ruim 2500 I/D-banen in de zorgsector om te zetten in reguliere banen. Daarnaast spannen de convenantpartners zich in om vanaf 2005 jaarlijks 2.500 gesubsidieerde medewerkers door te laten stromen naar een reguliere baan in de zorgsector.

Dit is opgenomen in het op 5 februari ondertekende Convenant Gesubsidieerde Arbeid Zorgsector. Dit convenant is een uitwerking voor de zorgsector van het Convenant gesubsidieerde arbeid 2003, dat op 20 december 2002 is ondertekend. In aanvulling op de premie die het ministerie van SZW beschikbaar stelt voor het regulier maken van I/D-banen, verstrekt het ministerie van VWS een subsidie van 3.500 aan elke werkgever die een ID-baan regulier maakt.

Na 2004 verstrekt VWS aan de werkgever een premie van 12.000 voor elke gesubsidieerde medewerker, die doorstroomt naar een reguliere baan Voor deze subsidies heeft VWS jaarlijks 29,64 miljoen beschikbaar gesteld

De gemeenten van het grote steden beleid hebben zich in het convenant bereid verklaard met individuele werkgevers in de zorg afspraken te maken over het behoud van een evenredig volume aan gesubsidieerde arbeid in deze sector en over hiervoor te reserveren middelen voor loonkostensubsidies. Daarnaast zal de VNG individuele gemeenten adviseren over het maken van vergelijkbare afspraken.