Koninklijke Ahold


Ahold bespreekt verkoop van de Chileense activiteiten van Santa Isabel

Zaandam, 5 februari 2003 - Ahold voert oriknterende gesprekken over de mogelijke verkoop van het aandeel van de onderneming in de Chileense activiteiten van supermarktketen Santa Isabel. De Peruaanse en Paraguayaanse activiteiten zullen geen deel uitmaken van deze transactie. Eind 2002 had Santa Isabel 77 winkels in Chili.

Hoewel Ahold en de Chileense retailer Cencosud S.A. nog overeenstemming moeten bereiken over de uiteindelijke voorwaarden van de overeenkomst, zijn beide partijen overeengekomen te onderhandelen op basis van een ondernemingswaarde van circa USD 150 miljoen, exclusief verrekening van schulden. De gerelateerde boekwaarde, inclusief goodwill, van de Chileense activiteiten bedraagt circa USD 220 miljoen.

Cencosud heeft belangen in onroerend goed, doe-het-zelf-winkels en hypermarkten. Cencosud-dochteronderneming Hipermercados Jumbo S.A. is met 7 hypermarkten en 15 doe-het-zelf-winkels de op twee na grootste foodretailer van het land. De onderneming heeft tevens 11 hypermarkten en 21 doe-het-zelf-winkels in Argentinik.

De mogelijke desinvestering van het belang in de Chileense activiteiten sluit aan bij de Ahold-strategie, zoals aangekondigd op 19 november 2002. Deze strategie richt zich op het versterken van de winstgevende kernactiviteiten, vermindering van de schuld en rationalisering van de portfolio. Bij kernactiviteiten die reeds langdurig onder de maat presteren, wordt de mogelijkheid tot desinvestering overwogen. De Chileense activiteiten van Ahold vallen in deze categorie.

Ahold Corporate Communicatie: 075.659.5720


---

Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht en worden geacht te vallen onder de zogeheten 'safe harbors'. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen ten opzichte van die welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Dergelijke factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de algemene economische omstandigheden en maatregelen van overheden of andere regelgevende instanties. Schommelingen in wisselkoersen tussen de Euro en de andere valuta waarin de activa, schulden en bedrijfsresultaten van Ahold worden aangeduid, met name de Amerikaanse dollar en de Chileense peso, kunnen de werkelijke resultaten beinvloeden, evenals andere factoren aangehaald in Aholds publieke mededelingen. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met dergelijke forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Voor een meer gedetailleerde uiteenzetting van dergelijke risico's en andere factoren wordt verwezen naar Aholds meest recente jaarverslag (Form 20-F). Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om gewijzigde forward-looking statements te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht.
Buiten Nederland is Koninklijke Ahold N.V. - dit is haar statutaire naam - bekend onder de naam "Royal Ahold" of eenvoudigweg "Ahold".
---

Koninklijke Ahold N.V
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
tel: +31 (0)75 659 57 20
fax: +31 (0)75 659 83 02
http://www.ahold.nl

Voor het wijzigingen van uw gegevens en het aan- en afmelden voor onze persberichtenservice kunt u op onze website terecht: www.ahold.nl.