Rivierenland

---

Babberich, bromfiets bij te hoog vermogen
Publicatiedatum: 06-02-2003

Een 17-jarige jongen uit Lobith is gisteren op de Zwanenwaay in Babberich zijn bromfiets kwijt geraakt toen na politiecontrole bleek dat het vermogen van zijn voertuig fors te hoog was. Op de rollentestbank werd een vermogen gemeten van meer dan 2 kW, terwijl voor bromfietsen in verband met hun constructie slechts een wettelijk maximum geldt van 0,5 kW. Met een vermogen van 2 kW zouden snelheden bereikt kunnen worden van meer dan 75 km/u. Bromfietsen in Nederland zijn daar niet op gebouwd. Een te hoog vermogen levert daarom gevaar op voor de bestuurder en andere verkeersdeelnemers. Agenten namen de bromfiets in beslag voor een technisch onderzoek. Bij de bromfietscontrole werden nog een tweetal andere bromfietsers bekeurd wegens het rijden zonder bromfietscertificaat en een lekke uitlaat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, bekeuringen voor negeren stopverbod bij ziekenhuis Publicatiedatum: 06-02-2003

Zeker 16 bestuurders zijn gisteren bekeurd wegens het negeren van het recent ingesteld stopverbod bij het ziekenhuis aan de Hunneveldweg in Zevenaar. Door het verplaatsen van de afdeling spoedeisende hulp op het ziekenhuisterrein bleek het instellen van een stopverbod tussen de Reisenakker en de Hunneveldweg, ter hoogte van de hoofdingang, noodzakelijk om aanrijdende ambulances de vrije doorgang te garanderen. De afgelopen weken waren overtreders eerst gewaarschuwd door een folder onder de ruitenwisser. Vanaf maandag 2 februari worden overtreders niet meer gewaarschuwd maar door de politie bekeurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam e.o, bonnen voor parkeeroverlast
Publicatiedatum: 06-02-2003

Parkeerexcessen in Didam, Lobtih en Tolkamer zijn gisteren door de politie aangepakt middels bekeuringen. Agenten hielden toezicht op parkeeroverlast op de Torenstraat, Wilhelminastraat, Oranjestraat, Stationsplein en Schoolstraat in Didam. Ook in Lobtih, op de Markt en in Tolkamer op de Rijnstraat, Veerstraat en 't Laantje werd toezicht gehouden. In totaal 7 overtreders werden bekeurd. Aanpak van de overlast bleek nodig na klachten van omwonenden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, parkeeroverlast aangepakt
Publicatiedatum: 06-02-2003

Onder leiding van de gebiedsagent gaat de politie parkeeroverlast in het centrum van Huissen aanpakken. Vooral tijdens de avond en nacht en in de weekeinden blijken diverse automobilisten hun auto's te parkeren buiten de daarvoor bestemde plaatsen. In het bijzonder op zondagen blijkt het overlast groot. Na het instellen van een zogenoemd `erfgebied' door de gemeente leidde dit tot parkeeroverlast met diverse klachten van inwoners en winkeliers in het centrum van Huissen. In een erfgebied mag namelijk alleen geparkeerd worden op daartoe aangewezen plaatsen. Vanaf begin februari tot en met 16 februari wordt gedurende de avond en nachtelijke uren, en op zondagen de gehele dag, door de politie voornamelijk waarschuwend opgetreden. Daarna worden er bij constatering van overtredingen bekeuringen uitgedeeld. Bestuurders die in het bezit zijn van een ontheffing, zoals een invalidenparkeerkaart, worden daarbij uiteraard uitgezonderd. Een boete voor een parkeerovertreding kost al gauw 40 euro. Tot nu toe zijn er door de politie al 45 waarschuwingen uitgedeeld. In 9 gevallen werden er de afgelopen dagen al wel bekeuringen uitgedeeld omdat door foutief parkeergedrag de weg geblokkeerd werd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Didam, rijden onder invloed
Publicatiedatum: 06-02-2003

Tegen een 40-jarige man uit Nieuw-Wehl is de afgelopen nacht op De Linde in Didam proces-verbaal opgemaakt in verband met het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man rond half twee `s nachts de rotonde linksom afrijden op De Linde in Didam en stelden een controle in. Daarbij werd overmatig drankgebruik vermoed. Dit vermoeden werd bevestigd na een ademanalyse aan het bureau: 660 ug/l of 1,52 promille. Voor de politie reden om het rijbewijs van de man in te vorderen. Het document bleek trouwens zijn geldigheid al te hebben verloren. De man kreeg naast een bekeuring voor het rijden onder invloed een proces-verbaal voor het verkeerd passeren van een rotonde en een voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. Bovendien werd hem een rijverbod opgelegd voor de duur van 7 uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---