PERSBERICHT

Foundry networks versterkt marktpositie met introductie van tweede

generatie wire-speed 10 gigabit ethernet interfaces en biedt tot 36%

prijsverlaging per poort

Nieuwe XENPAK-gebaseerde 10 Gigabit Ethernet Interface Module met twee netwerkpoorten verdubbelt poortdensiteit en biedt schaalbaarheid en directe inzetbaarheid aan bedrijfsleven en service providers

Gorinchem, 6 februari 2003 -- Foundry Networks® kondigt de tweede generatie aan van zijn marktleidende 10 Gigabit Ethernet productreeks die een verdubbeling van de densiteit en bandbreedte biedt. Daarbij maakt Foundry een scherpere prijsstelling bekend om de invoering van 10 Gigabit Ethernet in LAN's, MAN's en WAN's verder te bespoedigen. Foundry's nieuwe prijsstelling zorgt voor tot 36% kostenbesparing per netwerkpoort ten opzichte van de huidige prijzen. Foundry Networks is een toonaangevend leverancier van high performance switching-, routing- en webswitching-oplossingen voor bedrijfsleven en service providers.

Foundry introduceert de eerste 10 Gigabit Ethernet-kaart op de markt met twee netwerkpoorten en de volgende generatie optische technologie. Met de nieuwe kaart, die gebruik maakt van Xenpak-gebaseerde hot-pluggable optische transceivers, kunnen ondernemingen en service providers hun huidige Foundry BigIron®, NetIron® en JetCore® FastIron® chassis opwaarderen met twee 10 Gigabit Ethernet-verbindingen. Dit betekent een dubbele poortdensiteit per slot. De nieuwe hot-pluggable optische tranceivers zijn beschikbaar voor Long Reach, tot tien kilometer, en Extended Reach, tot veertig kilometer.

De nieuwe wire-speed 10 Gigabit Ethernet-oplossing speelt in op een groot aantal zakelijke en metropolitan toepassingen, onder meer de overdracht van medisch beeldmateriaal, storage en back-up toepassingen, voice- en video toepassingen en de behoeften van Gigabit Ethernet die sterk in populariteit toenemen. De nieuwe twee-poorts module maakt wire-speed 10 Gigabit Ethernet ringtopologieën mogelijk met snel foutherstel voor campus-, breedband en metro infrastructuren.

De installatie van de nieuwe twee-poorts kaart vermijdt investeringen in dure DWDM-hardware, terwijl het profiteert van de voordelen van het end-to-end uitrollen van Ethernet. Dit ontwerp vermindert de netwerk-latency, aangezien het de protocolconversie en overhead die gewoonlijk bij andere oplossingen ontstaat voorkomt. "We zijn verheugd dat Foundry Networks de innovatieve aanpak voor deze belangrijke transport- en aggregatietechnologie voortzet," zegt Richard Nelson, directeur informatieverwerking bij University of Southern California ISI. "Ons campusnetwerk vereist een steeds toenemende netwerkdensiteit, ondersteuning voor grid- en clustercomputing en server-consolidatie met hoge snelheden. Door het gebruik van de Xenpak-modules kunnen onze onderhoudstechnici de 10 Gigabit Ethernet-netwerkverbindingen zelf onderhouden en sterk besparen op reservedelen," vult Nelson aan.

De nieuwe twee-poorts module is een aanvulling op de stevige basis van 10 Gigabit Ethernet-oplossingen die Foundry levert voor efficiënte breedbanddiensten, high-performance backbone services, efficiënt Gigabit Ethernet-verbonden serverfarms en back-up/storage infrastructuren: de voornaamste netwerkdiensten in toepassingsgebieden die opbrengsten genereren en/of kosten besparen. De nieuwe netwerkkaart is gebaseerd op de meest flexibele en kostenefficiënte netwerkarchitectuur die nu op de markt is. De installatie van de nieuwe kaarten zorgt voor 40 Gbit trunks capaciteit met cross-module redundancy en 20 Gbps capaciteit per kaart voor lokaal switchen. Voor Metropolitan Area Networks met intensief gebruik van bandbreedte is ondersteuning ingebouwd voor Rapid STP (802.1w) en Metro Ring Protocol (MRP) protocollen om SONET-achtige Automatic Protction Switching te bieden.

Zowel het nieuwe aanbod als de bestaande 10 Gigabit Ethernet-modules ondersteunen alle prijswinnende IronWareTM switching- en routingmogelijkheden van Foundry. Hiertoe behoren wire-speed Layer 2 switching, IP- en IPX-gebaseerde Layer 3 routing, Access Control Lists (ACLs) en Extended ACLs, classificatie van netwerkverkeer, rate limiting en Quality of Service, naast ondersteuning voor Jumbo Frames. Om te voldoen aan de toenemende behoefte aan multiple site virtual private networks (VPN's) gebruikt de nieuwe kaart schaalbare 802.1q VLANS met ingebouwde ondersteuning voor multi-point-to-multi-point connectiviteit.

Internationale prijsstelling en beschikbaarheid
De internationale catalogusprijs voor de F10Gx2 en B10Gx2 twee-poorts 10 GbE Module zonder optische voorzieningen bedraagt $ 73,195. De internationale catalogusprijs bedraagt $ 9,595 voor XENPAK-gebaseerde long reach (LR) optische en $ 35,995 voor de XENPAK-gebaseerde extended reach (ER) optische tranceivers. Vanaf maart 2003 zullen deze modules en optische tranceivers leverbaar zijn.

Foundry Networks
Foundry Networks, Inc. (NASDAQ: FDRY) is een toonaangevende aanbieder van hoogwaardige oplossingen voor end-to-end switching en routing waaronder internetrouters, Layer 2/3 LAN-switches, Layer 3 Backbone switches, Layer 4-7 internet switches en Metro routers.

Foundry Networks heeft 5000 klanten waaronder 's werelds meest belangrijke service providers, Metro service providers, ondernemingen waaronder e-commerce-websites, universiteiten, de entertainment industrie, de gezondheidssector, de overheid, de financiële sector en de productiesector. Voorbeelden van klanten zijn: AOL, EarthLink, China Telecom, MSN, Verio, Cable & Wireless, Yahoo!, Incyte Genomics, Inc, Deutsche Bank, de universiteit van Washington, de universiteit van Miami, Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique (INRIA) van Frankrijk, The British Library, het Amerikaanse leger en het National Space Development Agency van Japan.

Foundry Networks werd in juni 1996 opgericht door vier grondleggers van Centillion Networks. De onderneming staat sinds september 1999 genoteerd aan de NASDAQ (FDRY), waar zij met een koersstijging van 525% op de eerste dag de succesvolste introductie ooit realiseerde.

Foundry Networks heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië, en werkt in Europa vanuit kantoren in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië. De onderneming is ook actief in het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Kijk voor meer informatie op: www.foundrynetworks.com .

###
Foundry Networks Benelux
Bernard Schep
Stephensonweg 14
4207 HB Gorinchem
E-mail: bschep@foundrynet.com Tel. +31 (0) 183 646 030 / 06-51518486
Fax +31 (0) 183 615 759

Publicis Van Sluis Consultants
Voor verdere informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: Christine Geluk Anneloes Hengeveld
Postbus 1145 Postbus 1145
4801 BC Breda 4801 BC Breda
E-mail: c.geluk@pvsc.nl
a.hengeveld@pvsc.nl
Tel. +31 (0) 76 52 42 483 +31 (0) 76 52 42 480
Fax. +31 (0) 76 52 42 486 +31 (0) 76 52 42 486