Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 6-02-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 0651401952

Vernieling bus
ALMERE Op de busbaan ter hoogte van de Kathleen Ferrierstraat waren agenten woensdagmiddag ter plaatse, omdat een bus vernield zou zijn. Eenmaal aanwezig bleek dat een steen door de toegangsdeur was gegooid. De chauffeur een 39-jarige man uit Lelystad, reed over de busbaan vanuit de Kruidenwijk en wilde naar de Literatuurwijk. Ter hoogte van de Rondostraat maakte hij twee jongens, die allebei op een scooter reden, duidelijk dat ze niet op de busbaan mochten rijden. Bij een halte aan de Kathleen Ferrierstraat stopte de buschauffeur. De jongens op de scooter ook, één van de jongens gooide vervolgens een steen door de ruit. Er raakte niemand gewond. De jongens gingen er daarna vandoor.

Aanhouding na brandstichting
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag een 42-jarige vrouw uit Almere aangehouden op verdenking van brandstichting. De vrouw zou aan de Eduard van Beinumstraat haar eigen woning in brand gestoken hebben. Daarna had ze het huis, waarin zich verder geen personen bevonden, verlaten. Politie en brandweer waren na een melding van brand ter plaatse. De brand werd geblust, de schade is onbekend. De vrouw kon later in haar woning worden aangehouden. Ze werd overgebracht naar het politiebureau, waar ze werd verhoord en in verzekering werd gesteld.

Straatroof
LELYSTAD Een 56-jarige vrouw uit Lelystad op de fiets is woensdagavond beroofd van haar tas. Ter hoogte van het fietspad op de Waagstraat voelde ze op een gegeven moment een duw van een onbekende fietser. Deze pakte daarna haar tas en fietste weg richting het Agoraplein. De verdachte was samen met een andere onbekende man. De vrouw fietste achter de twee aan en raakte ze uiteindelijk kwijt in de buurt van de Archipelbrug. Op het moment van de straatroof bevond zich een aantal mensen in de buurt van het betreffende fietspad. Mogelijk dat zij wat gezien hebben. Ze kunnen zich melden bij de politie Lelystad, of bellen met 0900-8844. Op de Schouw was woensdagavond ook sprake van een straatroof. Een 55-jarige vrouw uit Lelystad werd op haar fiets beroofd van haar tas. Ook dit gebeurde door twee onbekende mannen, die er vervolgens op de fiets vandoor gingen. Een getuige heeft nog geprobeerd één verdachte vast te houden, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. De politie beschikt over een signalement van de twee onbekende mannen.

Aanrijding met letsel
KRAGGENBURG Op de Kraggenburgerweg was woensdagavond sprake van een aanrijding tussen een automobilist en een fietser. Een 52-jarige bestuurder uit het Poolse Bystrzyca wilde op die weg rechtsaf een erf opgaan, maar zag daarbij een 67-jarige fietser uit Marknesse over het hoofd. Een aanrijding volgde. De man uit Marknesse kwam daarbij ten val en liep wat letsel aan het gezicht op.

EMMELOORD Op de Urkerweg vond er woensdagmorgen een aanrijding plaats tussen een automobilist en een voetganger. Een 27-jarige Emmeloorder reed op de Kometenlaan en moest wachten voor het verkeerslicht. Een 46-jarige voetganger uit Emmeloord wachtte op dat moment ook voor een rood verkeerslicht. Na het groene licht voor beiden, stuurde de bestuurder zijn voertuig naar links om de Urkerweg op te gaan. Hij zag daarbij niet dat de voetganger ook overstak. Een aanrijding was het gevolg. De voetganger raakte licht gewond en werd ter plaatse door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld.