Slachtoffer De Marwei geslagen en gestoken

06-02-2003

De man die ervan wordt verdacht een medewerkster van gevangenis De Marwei in Leeuwarden te hebben gedood, heeft verklaard dat hij zijn slachtoffer op het hoofd heeft geslagen met een hamer. Daarna, op een moment dat zij waarschijnlijk al buiten bewustzijn was, heeft hij haar een groot aantal malen in het lichaam gestoken. Het ziet er naar uit dat hij daarbij een guts heeft gebruikt.

De raadkamer van de arrondissementsrechtbank in Leeuwarden heeft gisteren besloten om de voorlopige hechtenis te verlengen van de man die ervan wordt verdacht dat hij op woensdag 29 januari jl. een medewerkster van gevangenis De Marwei in Leeuwarden heeft gedood.

De verdachte is in de afgelopen dagen zowel tegenover de politie als tegenover de rechtbank bij zijn bekentenis gebleven. Uit zijn verklaring wordt duidelijk dat hij het slachtoffer eerst op het hoofd heeft geslagen met een hamer. Daarna, op een moment dat zij waarschijnlijk al buiten bewustzijn was, heeft hij haar een groot aantal malen in het lichaam gestoken. Het ziet er naar uit dat hij daarbij een guts heeft gebruikt. Beide gereedschappen werden door hem gebruikt bij de creatieve therapie. Zijn verklaring komt overeen met de bevindingen van de patholoog-anatoom. Over de motieven heeft hij nog geen eenduidige verklaring afgelegd.

Het rechercheteam is inmiddels grotendeels ontbonden.