TERWOLDE, BEENTJESWEG, 5 FEBRUARI, 13.28 UUR Een 42 jarige inwoonster uit Voorst raakte met haar auto door onbekende oorzaak in de rechterberm, waarna de auto begon te slippen. De personenauto raakte in de rechterberm twee bomen. de eerste boom werdt geschampt, de tweede boom raakte de personenauto aan de linkerzijkant ter hoogte van de bestuurderstoel. De vrouw zat bekneld in de auto enze is door de brandweer bevrijd. De traumahelicopter was terplaatse, de inzittende arts heeft samen met het ambulancepersoneel de vrouw gestabiliseerd, waarna ze per ambulance met onbekend ernstig letsel naar het Sophia-ziekenhuis in Zwolle is gebracht.

AUTOBRAND TWELLO, NIJVERHEIDSSTRAAT 6 FEBRUARI, 07.34 UUR De auto van een 52 jarige inwoner uit Schalkhaar vloog spontaan in brand op een oprit. De brandweer kwam ter plaatse en kon de brand snel blussen. Het motorgedeelte van de auto brandde geheel uit. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting.

POLITIE LOST EEN GROOT AANTAL WONING- EN BEDRIJFSINBRAKEN OP Met de aanhouding van twee 16 jarige inwoners beide afkomstige uit Eerbeek heeft de recherche van de politie IJsselstreek een 15-tal woning- en bedrijfsinbraken in Eerbeek en Loenen opgelost. Een deel van de ontvreemde goederen werden teruggevonden in de woning van een van de verdachten en zijn inmiddels teruggegeven aan de respectievelijke eigenaren. In deze zaak worden nog meer aanhoudingrn verwacht. Een van de verdachten zit nog vast.

AANTREFFEN HENNEPKWEKERIJ De politie heeft in een grote loods in de Kring van Dorth een hennepkwekerij aangetroffen. In de loods stonden ongeveer 1150 planten, bijna rijp voor de oogst. De kwekerij werd door de politie tijdens een surveillance bij toeval ontdekt. De planten en ventilatoren, lampen e.d. zijn in beslag genomen. Onderzoek is ingesteld.