CAO Gebra: (nog) niets te melden!
06-02-2003

Vanaf 1 oktober 2002 (!!) is de CAO voor de Gemengde en Speelgoedbranche afgelopen. Dit houdt in dat vanaf 2 oktober 2002 er geen CAO meer van kracht is.

In de afgelopen maanden hebben wij vele malen met vertegenwoordigers van de Vereniging Gebra gesproken. Tot nu toe zonder resultaat!

Te duur
In alle gesprekken hebben wij geprobeerd om de werkgevers ervan te overtuigen dat het niet handig is om alle (reëele) voorstellen van tafel te vegen. Het blijkt steeds weer dat de werkgevers niet gevoelig zijn voor de door ons aangevoerde argumenten. Al onze voorstellen zijn te duur. Volgens de werkgevers gaat het erg slecht in de branche. Omzetten staan onder druk en dat is er de hoofdzaak van dat een reëele salarisverhoging er niet in zit.

Geen ruimte ...
Wij gaan ervan uit dat u het met ons eens bent dat het niet willen onderhandelingen over een nieuwe CAO een zeer slechte gang van zaken is. Maar zo ligt de zaak wel! Uw werkgever heeft de onderhandelingsdelegatie aan werkgeverzijde uitdrukkelijk de boodschap meegegeven dat er geen ruimte is om te komen tot een nieuwe CAO.

Ondanks het bovenstaande hebben wij de werkgevers deze week laten weten dat wij nog een laatste poging willen doen. Of deze oproep resultaat zal hebben moeten wij afwachten. Uiteraard houden wij u op de hoogte.

Een CAO komt niet vanzelf...
CNV Dienstenbond is de onderhandelingen ingegaan om namens u het maximaal haalbare CAO-resultaat te halen. Een CAO komt absoluut niet vanzelf tot stand. Dat blijkt wel uit het bovenstaande. Veel collegas van u denken er echter wel zo over. Zij leunen achterover en leveren vervolgens wel commentaar op de vakbond(en). Wanneer meer collegas lid zouden worden van CNV Dienstenbond, dan zouden wij met zn allen nog sterker staan!
Praat dus met uw ongeorganiseerde collega over het feit dat er nog steeds geen CAO is en overtuig hem/haar dat het nu echt tijd wordt om lid te worden!

Nog geen lid?
Wilt u dat de CNV Dienstenbond ook namens u het maximale uit het CAO-resultaat haalt? Wordt dan nu lid!
lid worden

Vragen?
Heeft u nog vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust contact op met uw bestuurder, Geert B. Rijzinga, tel. (023)5651052.